Цанко Цанков много силно иска да бъде първият човек, преплувал

...
Цанко Цанков много силно иска да бъде първият човек, преплувал
Коментари Харесай

Цанко Цанков прави историая - ще преплува Бургаския залив

Цанко Цанков доста мощно желае да бъде първият човек, преплувал Бургаския залив от край до край. Това съобщи през днешния ден самият той на конференция в Общинска администрация. Историческият опит ще бъде на 17 юли (сряда). Началото е в 6 сутринта от нос Емине, а финалът на Маслен нос след дванадесет часа, само че това зависи от атмосферните условия.

Разстоянието е 44 километра и 700 метра. То е с 11 километра по-дълго от маршрута на преплуване на Ламанша от Франция до Англия. " Досега са изминавани най-вече 30 километра покрай съветското крайбрежие. В подготовката си получавам препоръки от нашия най-опитен и титулован плувец в открити води Петър Стойчев, за което съм му признателен ", разгласи Цанков.

Той благодари за поддръжката и на Община Бургас. " Всички институции са ангажирани, с цел да реализираме нужната съгласуваност на високо равнище. Най-важна ни е сигурността на Цанко, само че аз имам вяра, че в негово лице ще покажем силата на бургаския дух. Желая му триумф! ", съобщи кметът Димитър Николов. 31-годишният Цанко Цанков тренира за устойчивост от една година.

Цанко е нееднократен народен първенец и рекордьор, повторен сребърен медалист от международно състезание по плуване за ветерани, сертифициран занаятчия на спорта в доста дисциплини, печелил е маратона " Света Анастасия-Моста ". Той се подрежда под номер 3 във безконечната българска класация на 100 метра съчетано плуване. Пред него са единствено Михаил Александров и Антъни Иванов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР