Цъкащата бомба данък паспортизация на сгради най-после е на път

...
Цъкащата бомба данък паспортизация на сгради най-после е на път
Коментари Харесай

Цъкащата бомба данък паспортизация най-после е на път да отпадне

" Цъкащата бомба " налог паспортизация " на здания най-сетне е на път да отпадне! ".

Това написа във Фейсбук адв. Петър Славов, част от " Групата за напън " в 43-тото Народно заседание, която образуваха той, Мартин Димитров и Методи Андреев като народни представители.

" С сътрудниците Мартин Димитров и Методи Андреев получихме уверенията на министър Комитова, че до края на седмицата Министерството на районното развиване и благоустройството има подготвеност да завърши измененията в Наредба No.5 и условието до края на 2021 година всички здания, жилища, офиси и прочие, (включително издигнатите преди сходно условие да е въведено в законодателството ни през 2006 година), да бъдат снабдени с механически паспорти, да отпадне ", написа още адв. Славов.

" Вместо това, според извършеното публично разискване на измененията, паспортизация за заварените обекти ще се прави единствено за публични здания и за такива, при които са налице градивни промени или декларирани капиталови планове за такива ", уточни още той.

" На път сме да завършваме една гражданска самодейност, която стартирахме преди близо 6 месеца и с чието привършване, по предварителни оценки, ще бъдат спестени сред 300 и 500 лв. на всяко домакинство или малък/семеен бизнес. Или общо - към 3 милиарда лева на българските жители и бизнес! ", приключва той.

Припомняме, че " Групата за напън " сигнализира за заплахата от налог " паспортизация " на постройките още в средата на март тази година.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР