Ц ената на природния газ в Европа на 27 септември

...
Ц ената на природния газ в Европа на 27 септември
Коментари Харесай

Нов скок на цената на газа в Европа

Ц ената на природния газ в Европа на 27 септември още веднъж надвиши 930 $ за 1000 кубически метра, поскъпвайки с съвсем 9% денем, оповестява „ Фокус”.

Цената в най-големия европейския хъб - TTF в Нидерландия, доближи съвсем 930,5 $ за 1000 кубически метра.



По-рано ръководителят на борда на „ Газпром”Алексей Милер разгласи, че мощното закъснение в изпомпването на газ в уреди в Европа и възходящото търсене на синьо гориво са причина за рекордното повишаване. Той не изключи и по-нататъшно нарастване на цените.

Сергей Комлев, началник на отдела за структуриране на цените и ценообразуването на „ Газпром експорт”, означи, че доставките от Русия за Европа през 2021 година са на исторически върхове, а „ Газпром” е нараснал производството на газ с 18,4% на годишна база.



Според него дефицитът се дължи на пренасочване на износа на полутечен газ от Европа към пазарите в Азиатско-Тихоокеанския район и Южна Америка през първата половина на 2021 година В безспорни стойности доставките на полутечен газ за Европа през този интервал са намалели с 10,74 милиарда кубически метра (или 15,9%).
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара - Донесох ви моята първа пиеса! - А какъв е сюжетът й? - Тя го обича, а той обича... - Друга? - Не, нея. -… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниПредседателят на Съюз на демократичните сили също няма да се включи в конкуренцията за „ Дондуков ” 2Предстои измененията в наредбата да бъдат утвърдени на сесия на общинския съветНарушението е съображение да уволнят Петър ИлиевРезултатите са от изпитване на проби за азот нитритенВасилев ще упорства още веднъж да бъде финансов министърПартията ще взе участие със своя кандидат-президентска двойкаКампанията цели повишение на познаваемостта на болестта белодробна фиброзаАктрисата счита, че времената се трансформират за дамите в киното и медиитеКъщата се продава за „ плашеща “ сумаПевицата Дуа Липа дебютира на стилния подиум в дефиле на " Версаче " Финалът на шампионата се състоя под намерено небеПо думите му все още има второ " плато " в равнището на заболелитеРазберете какво би подтикнало към невярност всеки един зодиакален знакКумбре Виеха продължава да бълва пушек и лава след изригването си предходната неделяЗабравете за " Куатро формаджи "!Това е поредна стъпка на страната в стягането на контрола над тези активиОт мрежата Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР