Трябват ни директори визионери и лидери, а не само администратори“,

...
Трябват ни директори визионери и лидери, а не само администратори“,
Коментари Харесай

Търсят директори за 16 училища в Бургаско, сред тях са Немската гимназия и Математическата

" Трябват ни шефове визионери и водачи, а освен админи “, акцентира министърът на образованието Галин Цоков

Министерството на образованието посредством районно управление (на МВР) на МОН в Бургас разгласи конкурс за избор на шефове на 16 учебни заведения в района. Заповедта към този момент е обнародвана в Държавен вестник и тече срокът за приемане на документите.

Търсят се шефове на ОУ „ Васил Левски “ в Българово, Обединено учебно заведение „ Св.Климент Охридски “ в кв.Рудник, Немската езикова гимназия „ Гьоте “, ППМГ „ Акад. Никола Обрешков “, Професионалната гимназия по електротехника и електроника „ Константин Фотинов “, Гимназията по превоз в Бургас, ОУ Г.С. Раковски “ в село Оризаре, община Несебър, ОУ „ Елин Пелин “ в село Дъбник, община Поморие, СУ „ Иван Вазов “ в Поморие, ОУ „ Христо Ботев “ в село Ново Паничарево, Община Приморско, ОУ „ Реджеб Кюпчу “, с.Сини ред, община Руен, ОУ „ Д-п Петър Берон “ в с.Вресово, община Руен, ОУ „ Н.Й.Вапцапов “ в с.Зайчар, община Руен, ОУ „ Димчо Дебелянов “ в село Снягово, община Руен, ОУ „ Иван Вазов “ в село Струя, община Руен и ОУ „ Христо Ботев “ в село Лазарево, община Сунгурларе.
 Факсимиле от обявата в Държавен вестник
От претендентите се желаят най-малко 5 години училищен стаж, магистърска степен, да не са осъждани или да се водят на доклад в Психодиспансера и други.

Конкурсът ще се организира на два стадия – писмен изпит и събеседване. Документи се подават до на следващия ден в районно управление (на МВР) на МОН в Бургас.

„ Ще се търсят шефове визионери и водачи, а освен админи “, акцентира министърът на образованието Галин Цоков в изявление за Българска национална телевизия. По думите му писменият тест за претендентите за шефове е изменен тъй че да мери на единствено знанията им за нормативните документи, само че и техните компетентности –възможностите за развиване на екипи и справяне с спешни обстановки. В устния изпит са включени проблеми, които са свързани с характерност на съответното учебно заведение. Предвижда се процедурите да бъдат аудио и видео записвани.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР