Трябват ли ви бързи пари? Може да спечелите за нула

...
Трябват ли ви бързи пари? Може да спечелите за нула
Коментари Харесай

Не е лошо да преровите всички касички и гардероби, защото ако откриете такава монета, тя струва над 600 евро (СНИМКА)

Трябват ли ви бързи пари? Може да спечелите за нула време над хиляда лв.. Има единствено две значими условия. Първото е да притежавате една монета, която не е чак толкоз рядка. Нищо чудно и да я имате у дома. Второто изискване е по-особено. Не би трябвало да сте нумизмат. В противоположен случай мъчно бихте се разделили тъкмо с това украшение. Става въпрос за изсеченета през 2007 година монета от две евро. Стойността и в магазина е тъкмо толкоз – две евро. Или съвсем четири лв.. Пусната е в обращение в памет на починалата принцеса на Монако Грейс Кели. А от нея са направени точни 200 001 бройки със специфичен щемпел. Монетата обаче е със специфичен статут измежду братството на нумизматиците.

Колекционерите са подготвени да платят по няколко хиляди евра за сходна монета! На гърба й се намира обликът на принцесата с надпис „ Монако “ и годината на издаване – 2007. Погледнете и лицевата част. Ако там има дребна карта на Европа, то ще можете да спазарите металния пай за не по-малко от 600 евро.
Суеверия за парите, които могат да ви държат напрегнат през цялата година. Ето 13 от тях, вариращи от най-шантавите, до тези, които бихте желали да са истина:
1. Дървото на парите

Както гласи известният мит, един път един безпаричен тайвански фермер разкрил много извънредно дърво, за което решил, че ще му донесе шанс. Той го изкоренил, занесъл го в дома си и почнал да продава плодовете му. Фермерът постигнал главозамайващ триумф и от този момент се приказва, че този растителен тип носи благосъстояние и шанс на притежателите си. Репутацията му го прави съвършен подарък за започващи компании и новозавършили висшисти.

2. Намериш ли монета, прибери я…

… и през целия ден ще имаш шанс. Има една измама – преди да я вземете, уверете се, че тя лежи на земята с ези нагоре. С течение на времето, монетите са почнали да отразяват опълчването сред положително и зло, като ези има позитивна известност, а тура – негативна. Когато видите монета с тура нагоре, обърнете я, с цел да може идващият, който я откри, да се радва на шанс.

3. Парите притеглят пари

Повечето култури разполагат с някаква версия на тази поговорка. Ето за какво, когато някой подарява портфейл или портмоне, постоянно оставя скромна сума в една от преградите.

4. Не оставяйте портфейла си на пода.

Има една остаряла китайска мъдрост: „ Портмонето на земята кара парите да изхвърчат през вратата. ” Оставяйки портфейла си на пода, вие демонстрирате пренебрежение към благосъстоянието си, а това може да ви сътвори финансови проблеми.

5. Монети във фонтана

Съвременната практиката да хвърляме монети във фонтани и кладенци води началото си от далечното минало, когато хората са вярвали, че по този метод молят за здраве и благодарят на боговете за това, че имат чиста вода.

6. Ако в джоба ви влезе паяк…

… постоянно ще имате пари. Стига да не ви е боязън да си мушнете ръката, с цел да ги извадите.

7. Особено в случай че става въпрос за „ паричен паяк ”…

На островите Тринидад и Тобаго хората имат вяра, че кафявите паяци и скакалци носят шанс, когато влязат в дома ви. За зеления скакалец пък се счита, че носи злощастие. Концепцията за „ паричния паяк ” е известна и в други култури – счита се, че в случай че оставите паяк да ви полази, ще имате финансов шанс.

8. Числото 8.

В китайската просвета цифрата 8 е знак на благосъстояние и благоденствие, което го прави изключително желано за телефонните номера и регистрационните табели в страната. И до момента в който към финансовите изгоди от това число се подвига страховит звук, съгласно нумеролозите, формата му символизира баланс, само че и мощ, която може както елементарно да основава, по този начин и елементарно да разрушава.

9. Никога не приемайте нож за подарък

Подаръците като ножове или ножици носят неприятен шанс и могат да съсипят връзката ви с индивида, който се е опитал да ви зарадва. За да се избегне тази заплаха, известна процедура е получателят да „ заплаща ” с монета, с цел да не се смята ножът за подарък.

10. Ако птичка ви „ поръси “ отгоре…

… или къщата, или колата ви… или пък стъпите в птичи екскременти, ще бъдете богати.

11. Сърбят ви дланите

Ако ви сърби дясната, ще вземате пари, а в случай че ви сърби лявата – ще харчите. Ако лявата не стопира да ви сърби, суеверието гласи, че би трябвало да я потъркате в дърво или парче дървесина.

12. Оригами скачаща жаба

Трикраките хартиени жаби носят шанс, а в случай че са направени от банкнота, носят и благополучие. Лесни са за направа и можете да ги държите в портфейла си или да ги криете в дома си, с цел да привлечете пари.

13. Ъгълът на благосъстоянието

Според китайската процедура Фън Шуй, югоизточният ъгъл на дома ви е вашата „ зона на благосъстояние ” и би трябвало да я украсявате с предмети, които символизират облага, като да вземем за пример вази на благосъстоянието и китайски монети. По този метод ще увеличите въздействието на тази зона върху финансовия си живот.

Инфо: Мениджър

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР