"Трябваше да въведем по-справедлив начин за заплащане на данъците -

...
"Трябваше да въведем по-справедлив начин за заплащане на данъците -
Коментари Харесай

Фандъкова предлага по-малки данъци за малките автомобили


"Трябваше да въведем по-справедлив метод за възнаграждение на налозите - доколкото законът ни разрешава ", съобщи пред БНР Йорданка Фандъкова - кмет на София, по отношение на повишението на налозите за коли в столицата.

"Предложих оптималните равнища на налозите за най-старите и най-мощните коли и минималните равнища на налозите за по-екологичните коли - с евро 5 и 6, и по-малките, градските коли, които замърсяват по-малко въздуха в града ", изясни тя.

По думите ѝ София е европейска столица и би трябвало да имаме и такава отговорност.

"Намаляването на трафика и организирането тук-там за паркиране за нас са предпочитана задача в идващите години ", уточни Фандъкова.

Тя изясни, че София е издигната като град за по-малко коли и по тази причина от столичната администрация са заложили разширение на зоните за платено паркиране, само че то ще стане след съществени публични разисквания и цивилен начинания: "Разчитам на районните кметове. Инициативата към този момент е тяхна ", посочи Фандъкова.

Столичната кметица увери, че средствата, които се събират от "синя " и "зелена " зона се влагат преди всичко за възстановяване на градския превоз. На второ място те се употребяват за изграждане на публични буферни паркинги, ситуирани по линията на метрото.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР