Трябваше да се състои дебат между водещите кандидати за президенти.

...
Трябваше да се състои дебат между водещите кандидати за президенти.
Коментари Харесай

Даниел Ненчев: Трябваше да има сблъсък на идеи между водещите кандидат-президенти


Трябваше да се състои спор сред водещите претенденти за президенти. В това е уверен журналистът Даниел Ненчев. В изборното студио на " Директно в новините " той изясни за какво е значим подобен спор, давайки образец от Съединени американски щати, където видяхме подобен спор сред Джо Байдън и Доналд Тръмп. " Обществото постоянно изисква двата най-силни лагера да се сблъскат обществено. Когато сблъскаш двете гледни точки, автоматизирано имаш и по-висока изборна интензивност. А в този момент видяхме единствено конфронтация и противоборство ", счита Ненчев.

Що се касае до посланията в предизборната акция, журналистът отбелязва, че и този път са липсвали мощни хрумвания и послания. " Този диалог го водихме точно в същото студио и на предходните избори. В концепциите на ГЕРБ или на " ИТН " или на която и да е партия аз не чух да се дискутира образованието, да вземем за пример. Никоя политическа мощ не зае ясна и безапелационна позиция и по отношение на пандемията. Говореше се със закани, само че не и с ясна позиция. Както беше и за имунизациите, от които хората ги е боязън. А е обикновено да ги е боязън, тъй като това не беше задоволително ясно обяснено ", разяснява Ненчев.

Попитан за броенето на разписките, той счита, че притеснителното в тази процедура е, че бе въведена в последния миг. Ако това беше оповестено още през цялото време, то в този момент нямаше да водим този диалог, уверен е журналистът. Даниел Ненчев повтори и свое наблюдаване, което е споделял и различен път пред Dir.bg - че младежите имат потребност от гласоподаване през електронните устройства. Като у нас главният проблем това да не може да сработи е неналичието на надзор.

Може да гледате живото студио тук:
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР