Трябваше да се преустанови туристопотокът в Банско още преди десет

...
Трябваше да се преустанови туристопотокът в Банско още преди десет
Коментари Харесай

Иван Кадев: Крайно наложително беше да се наложи карантина в Банско

Трябваше да се прекрати туристопотокът в Банско още преди 10 дни, когато сформирахме Крзисни щаб. С налагането на карантината животът ще тече както до момента като се изключи това, че са лимитирани всички напредвания, събирания на хора в затворени пространства, просто ще съблюдават инструкциите. Това заяви кметът на Банско Иван Кадев пред БТВ.

Кметът на Банско Иван Кадев

“Тези, които имат потребност от храна и медикаменти, ще бъдат пропускани. Убеден съм, че няма да има дефицит на храна и лекарства; хората, които зареждат магазините, ще бъдат пропускани ”.

На въпрос дали има блокирани туристи в Банско, кметът заяви, че такива случаи има, само че според заповедта на Министерство на здравеопазването тези лица остават под карантина в хотелските комплекси. “Съответните туроператори ще би трябвало да провеждат извеждането на хората под ескорт и изпращани непосредствено до летището ”.

Жителите на града са осъзнали заплахата над главите ни и съблюдават заповедите на управляващите, добави Кадев.

Съгласно т.8 от заповедта на Министерство на здравеопазването хотелите не престават да работят, в случай че в тях има настанени, само че не отпътували туристи, като се съблюдава прецизна хигиена.

Туроператорите и хотелиерите би трябвало да поемат спомагателните разноски за карантината на туристите, откакто не съблюдаваха заповедта за ограничение на туристопотока, добави кметът на Банско.

Междувременно стана ясно, че мъжът от Троян, който е работил като ски преподавател в Банско, и за който бе доказана позитивна проба на ковид, се усеща по-добре. Той е настанен с двустранна бронхопневмония в ловешката болница. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР