,,Трябваше да се избере председател на Столичен общински съвет (СОС).

...
,,Трябваше да се избере председател на Столичен общински съвет (СОС).
Коментари Харесай

Таков за избора на председател на СОС: Избрахме временно решение на един технически въпрос

,,Трябваше да се избере ръководител на Столичен общински съвет (СОС). Ние избрахме краткотрайно решение на един механически въпрос.``

Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков, който разяснява днешния избор на Цветомир Петров за ръководител на общинския съвет.

" Няма никаква сглобка в СОС. Това се видя и незабавно след избора на ръководител. Още вървят диалозите за ръководители и членове на комисиите. Абсолютни клевети са изказванията, че сме се разбрали да получим две комисии. Как могат да ни купят с две комисии? Абсолютно несериозно е. Всички тези изказвания са спекулации. Няма никакви сглобки и некоалиции. Трябва да работим за жителите на София. Трябва да има работещ СОС, с цел да се осъществят нашите хрумвания ", изясни той.

" Ние съблюдаваме устава на Българска социалистическа партия. Там е записано, че не би трябвало да се вършат обединения с ГЕРБ и ПП-ДБ. Ние няма да подписваме никакви документи и съглашения с тях. Сега ще се види коя е същинската съпротива в СОС. Без работещ общински съвет, няма по какъв начин да мине нашия референдум за Паметника на руската войска. Нямам информации за изключване от Народно събрание на Българска социалистическа партия. От вас слушам за такова нещо. Ние обединения не сме правили. Не чакам никакви изключвания ", разяснява Иван Таков днешното изявление в Народно събрание на Корнелия Нинова.

" Избрахме краткотраен ръководител, тъй като ние не даваме никаква поддръжка и задължения към най-голямата група в СОС. Това ще се види още при гласуването на бюджета на София. Ние ще внесем наш бюджет ", разгласи Таков.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР