Трябвало да бъде отстранена киста на единия яйчник. В края

...
Трябвало да бъде отстранена киста на единия яйчник. В края
Коментари Харесай

Само Не И Това! 27-Годишната Красавица Катя Издъхна В Адски Мъки След Немарлива Лекарска Грешка! За Затвор Са, Промили Са Я С

Трябвало да бъде отстранена киста на единия яйчник. В края на интервенцията трябвало да бъде направена промивка на коремната празнина с физиологичен разтвор.

Вместо него обаче в корема на Екатерина били излети 200 мл формалдехид - мощно токсично вещество, което всекидневно се използва за опазване на органи от патоанатомите. Разбирайки за грешката си, медиците се пробвали да " спасят " ситуацията, като промили коремната празнина на Федяева с 10 литра физиологичен разтвор. След това я настанили в реанимацията.

Състоянието на младата жена обаче става сериозно и тя е трансферирана в регионалната болница, а по-късно - на 19 март, със аероплан е превозена в Москва. Екатерина изпада в кома и макар напъните на лекарите в съветската столица умира на 5 април.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, като основният доктор на болничното заведение, основната сестра и целият операционен екип са уволнени. Оказало се, че те са се пробвали да скрият същинската причина за положението на 27-годишната Екатерина и са мълчали. Причината да излеят формалдехидът в корема й пък била, че сестрата просто не погледнала какво написа на етикета на флакона.

Руските управляващи не престават следствието по случая.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР