Трябваха десет години, за да може някогашният екзотичен термин стартъп

...
Трябваха десет години, за да може някогашният екзотичен термин стартъп
Коментари Харесай

Подкаст: Държавата за стартъпите и държавата като стартъп

Трябваха 10 години, с цел да може тогавашният другоземен термин " стартъп " да се наложи измежду българския бизнес, само че единствено няколко месеца, с цел да може тази чуждица да стартира да се употребява свободно в Народното събрание. В множеството случаи - в афектиран подтекст и най-често от страна на опозицията, поради опита в стартъп предприемачеството на доста от актуалните министри и народни представители.

Но има и положителни образци. Без значение дали тази седмица ще бъде една от последните за 47-ия парламент, или ще бъде формирано ново държавно управление в него, той съумя да свърши немалка част от работата по законопроекти, свързани с потребността от еластичност при стартъпите, които чакаха с години.

В тазседмичния епизод на " Гласът на Капитал " гостува Деница Симеонова, депутат от " Продължаваме промяната ". В първата част от диалога тя и водещият Йоан Запрянов разискват точно какво съумя да одобри в тази тенденция Народното събрание и защо може и да не стигне времето, както и за какво тези промени, които засягат относително дребен брой хора, са толкоз значими. Във втората Симеонова приказва за своите уроци до този миг от Народното събрание - часовете празно говорене по комисии, разбирателството при закрити порти, последвано от обидите в зала, както и до каква степен нейните съграждани от Враца са ангажирани в това да вземат участие в политическия развой през своя депутат.
Your browser does not support the audio element.
" Гласът на " Капитал " e седмичен подкаст, в който публицистите описват забавна история от седмицата в дълбочина, с подтекст и разбор и в който търсим отзиви от специалисти от света на политиката, стопанската система или бизнеса за значимите въпроси на нашето време.
Реклама
Ако този епизод ви хареса и желаете да слушате новите епизоди незабавно щом излязат, абонирайте се за " Гласът на " Капитал " в, или. Може да следите подкаста и като добавите този във вашата стратегия за подкасти.

Обратна връзка за " Гласът на " Капитал " можете да ни изпращате на или в познатите ви профили на " Капитал " във Фейсбук и Twitter.
Свързани публикации Подкаст: Пет сюжета за рецесията 15 юли 2022, 12:25 Подкаст: Превземането на българската граница 1 юли 2022, 13:35 Подкаст: Поредно лято с политическа рецесия 24 юни 2022, 11:31 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР