Трябва ясно да бъде казано, че едно лице на висша

...
Трябва ясно да бъде казано, че едно лице на висша
Коментари Харесай

Андрей Янкулов за скъпия часовник на Коцев: Ако иска да получава подаръци от бизнесмени, той не трябва да е на тази длъжност

Трябва ясно да бъде казано, че едно лице на висша обществена служба не може да получава дарове от някакви хора – дали е по персонален мотив, дали за нещо друго, това са съпътстващи условия, да не приказваме за най-висшата професионална служба в Министерство на вътрешните работи, не може да получава скъпи дарове. Ако желае да получава дарове от предприемачи, той не би трябвало да е на тази служба. Няма по какъв начин да не останат подозренията, разяснява Андрей Янкулов от Антикорупционния фонд пред „ Дарик “.

Повод на думите му са изтеклите преди дни фотоси, показващи основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев и обвинения дружно с шефката на митниците Стефан Димитров, в обща компания.

По-късно министър председателят в оставка Николай Денков разгласи, че Коцев му е доверил, че е получил часовника като „ подарък от другари по отношение на персонален празник “.

Янкулов обърна внимание, че в последните дни Коцев отсъства от общественото пространство, като някой различен приказва от негово име – и Денков, и ген. Атанас Атанасов от ПП-ДБ.

Самият Коцев предходната седмица първо подаде оставка, след това я отдръпна, като съобщи, че е бил натискан да се отдръпна от поста в Министерство на вътрешните работи.

„ Главният секретар обществено мълчи. Други хора се изясняват за него. Това не е съществено – неналичието му в общественото пространство и отсъствието на съответно пояснение какво се случва около тези движимости, които очевидно е получавал “, съобщи Янкулов.

Той дефинира като несериозно и оправданието, че Коцев мълчи, тъй като по този начин е бил посъветван от ПР-ите на Министерство на вътрешните работи./Noviini.bg

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР