Трябва всички списъци със заявки на хората да станат публичниВ

...
Трябва всички списъци със заявки на хората да станат публичниВ
Коментари Харесай

Александър Дунчев: Дървата в държавните складове са малко и са за отбрани хора

Трябва всички описи със поръчки на хората да станат обществени

В държавните хранилища съвсем няма от евтината дървесина, заяви някогашният шеф на Агенцията по горите Александър Дунчев по.

„ Малко са дървата в държавните хранилища и те са за защити хора, близки до кмета на съответното обитаемо място. Голяма част от дървесината отива в преработващи предприятия, на по-висока цена, в сравнение с елементарните консуматори. В същото време, в бранша има компании – монополисти, които не се преценяват с разпоредбите и сами вземат решение на какви цени ще се продава дървесината за огрев “, сподели Александър Дунчев.

„ Има елементарна мярка, която ще реши доста проблеми - би трябвало горските стопанства и общините да създадат обществени всички описи със поръчките на хората. В момента имаме сигнали, че не се декларират по 10 кубика дърва от едно домакинство, както е по закон, а всеки член на фамилията декларира 10 кубика. Ато тези хора са първи, няма да останат дърва за останалите. Всъщност тук има нарушавания, които кметовете позволяват, с цел да могат да се възползват от това по време на избори. Има и друга далавера – горското стопанство продава дървата за 100 лв. кубика, а внезапно идва компанията, която работи с това стопанство и ти желае по 120 лв. за един кубик дърва “, акцентира Дунчев.

Износът на дервесина към Гърция и Румъния продължава, макар че беше неразрешен от Министерството на земеделието, заяви Александър Дунчев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР