Трябва винаги да имате една на ум, че винаги, когато

...
Трябва винаги да имате една на ум, че винаги, когато
Коментари Харесай

Топ 10 причини за автомобилни катастрофи

Трябва постоянно да имате една на разум, че постоянно, когато сте на път, шансът да попаднете в пътнотранспортно произшествие е огромен. Концентрацията по време на шофиране е от изключително значимо значение, а факторите за допускане на неточности са доста. Сега ви демонстрираме десетте най-често срещани.

Инциденти, както демонстрира практиката, не се случват без причина. Независимо какъв брой нищожен или, в противен случай, сериозен, постоянно има фактор, способствуващ за възникването на изключителна обстановка. Начинът да се избегне този неприятен сюжет е да се обърне внимание на неговата подбуда.

Загуба на внимание
Най-честата причина за случаите е, че водачите не са деликатни. Тоест водачът е ангажиран с други неща, без значение дали приказва с пасажер, гледа смарт телефон, дава отговор на повиквания и доста други. Всеки път, когато водачът е в подобен режим на " многозадачност ", мозъкът му стопира да се концентрира върху по-важните неща - в нашия случай, в процеса на шофиране на автомобил. Резултатът от разсейването може да е основаването на въпросната изключителна обстановка.
`Топ

Неопитност на водача
Ако сте лидер с малко опит или преди малко сте получили шофьорска брошура, няма по какъв начин да не се притеснявате, щом седнете зад кормилото. Това е добре. Ясно е, че никой няма право да оспорва удостоверението ви за приключен шофьорски курс, само че все пак, вие сами би трябвало да разберете: без подобаващ опит, не си коства да рискувате с дълги пътувания.
Умора и неразположение
Една от грешките, които някои водачи позволяват, е желанието да тръгнат на дълъг път, знаейки, че не се усещат добре. Да, може да има стотици персонални аргументи за това, само че тук, както споделят специалистите, би трябвало да изиграете разберете обстановката авансово и да помислите за вероятните опасности, пострадвания и даже гибел.

Агресивно шофиране
Понякога хората виждат шофирането като метод за облекчение на напрежението. Следователно, зад кормилото, такива смелчаци карат неразумно бързо. Не ги интересуват светофарите, маркировката или даже вероятността да се срещнат с полицията. Такива „ авантюристи” нито за момент не се замислят за Правилата за придвижване, настоящи на пътя и в обществото, които съзнателно нарушават. Понякога обаче резултатите са пагубни.
Шофиране в нетрезво състояние
Голяма част от актуалната юноша има вяра, че шофирането на кола в нетрезво положение или под въздействието на наркотични субстанции не е мотив за терзание нито за тях самите, нито за другите участници в придвижването. А алкохолът и опиатите замъгляват вярната преценка и са сериозна причина за предизвикателство на ПТП.
`Топ

Нощно каране
Към ръководството на автомобил през тъмната част от денонощието би трябвало да се подхожда с изключително внимание. Ако фаровете на колата ви не са в съвършено положение или пък в случай че зрението ви не е положително не управлявайте автомобил през нощта. Особено в тези сектори от пътя, където няма електрическо осветяване или картината се утежнява от превалявания на пътя. Като цяло, в случай че не харесвате тъмнината, не шофирайте, аксиомата е елементарна. Дори и да сте водач на камион, т.е. експерт.
`Топ

Автомобилни дефекти
Редовното сервизиране на автомобила е от извънредно значимо значение. Фактите сочат (според отчета на немския орган за узаконяване на транспортни средства Dekra), че спирачната система съставлява съвсем една четвърт от проблемите, открити по време на общ обзор на автомобила. Изводът е елементарен: когато спирачките ви внезапно спрат да работят по време на придвижване, вие сте в голяма заплаха. Така че, проверявайте постоянно редовността на всички възли и елементи.
Превишена скорост
Когато закъсняваме за работа, да вземем за пример, съвсем 100% от нас започваме да се изнервяме и по тази причина караме, като че ли на следващия ден не съществува. Мнозина вземат решение да пренебрегват рестриктивните мерки за скоростта. Да, ще пристигнете на местоназначението си в точното време. Но, в случай че имате шанс. Трябва да се разбере, че в такива случаи вероятността от нежелани конфликти се усилва доста. В последна сметка можете да навредите освен на себе си, само че и на останалите участници от придвижването.
Непознат път
Има и друга значима причина за пътнотранспортно произшествие и тя се крие във обстоятелството, че не сте осведомен с пътя, по който шофирате. Оттук и съветът на специалистите: когато карате по непознати места, погрижете се авансово да проучите пътя, било то посредством карта или навигация. GPS навигаторът е най-хубавият асистент за пътешестване с кола. Основното нещо е да не се разсейвате прекалено много от екрана, с цел да не загубите надзор над колата.
`Топ

Погрешна преценка и неточност при шофиране
Сред уменията, които би трябвало да има всеки уважаващ себе си водач, е способността да взема решения в най-трудните пътни обстановки. За страдание, не е извънредно млад водач ненадейно да не помни всичко, на което са го учили в автошколата. Може да звучи смешно, само че от време на време неопитни водачи внезапно не помнят по какъв начин да интерпретират избран пътен знак, вследствие на което просто го пренебрегват. И това не е нищо повече от основаване на изключителна обстановка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР