„Трябва спокойно да помислим сега, да не прибързваме. Понеделник се

...
„Трябва спокойно да помислим сега, да не прибързваме. Понеделник се
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: БСП не се поддава на натиск. Ние ще преценим и решим


„ Трябва умерено да помислим в този момент, да не прибързваме. Понеделник се събираме управлението на Българска социалистическа партия да обсъдим информацията. Без драми и умерено, съгласно Конституцията. “ Така заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин разяснява настоящата политическа конюнктура пред публицисти, по време на възпоменателната гала във връзка 80 години от разстрела на Никола Вапцаров. По думите му левицата ще търси метод, по който без разтърсвания, да предприеме идващите стъпки.

Във връзка с процедурите към третия мандат социалистът изясни, че няма смисъл да бавят процеса, в случай че няма болшинство и изборите би трябвало да се проведат по-скоро, с цел да може по-скоро да стартира и работата на новото държавно управление. „ Програмата, към която се съгласихме, би трябвало в огромна степен да бъде програмата на всяко последващо държавно управление “, счита Вигенин и добави, че име на министър председател има смисъл да се излъчи единствено, в случай че има болшинство.

„ Не ми е известно тематиката за министри да е обсъждана, първият кръг беше единствено за програмата “, съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия и продължи: „ Затова за мен тази реакция ми се коства прибързана и прочувствена. Ние извървяхме значителен път, с цел да приобщим Има Такъв Народ и изглеждаше, че вървеше както би трябвало. Но тази реакция от през вчерашния ден усложнява обстановката “, съобщи Кристиан Вигенин във връзка вчерашното изказване на Слави Трифонов и добави, че то е преждевременно, прочувствено и не стимулирано.

„ В случая мандатът е в Българска социалистическа партия и е наша отговорността по какъв начин да се подходим оттук насетне, тъй че да е най-добре за България “, уточни още Кристиан Вигенин. Неговата позиция е, че по-добрият вид е бил да се възвърне обединението в първичния ѝ тип. „ Ще преценим е ще решим. Каквото е належащо ще бъде направено. Българска социалистическа партия не се поддава на напън, ще преценим кое е най-добре за страната. Няма да сме ние, които да прекрачим рационалния период за мандата “, безапелационен бе той.

Кристиан Вигенин разяснява и връщането на хартиените бюлетини като вид за гласоподаване: „ Ако няма да има държавно управление, това Народно заседание би могло да одобри промени в Изборния кодекс “, счита социалистът.

.

Последвайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК -->
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР