Трябва по-бързо да заздравим връзките със съседите на ЕС, заяви

...
Трябва по-бързо да заздравим връзките със съседите на ЕС, заяви
Коментари Харесай

Шарл Мишел: Трябва по-бързо да заздравим връзките със съседите на ЕС


Трябва по-бързо да заздравим връзките със съседите на Европейски Съюз, съобщи през днешния ден ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел  Шарл Мишел Шарл Мишел – белгийски политик и министър председател на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 година в. Той взе участие в годишната конференция на посланиците на Европейския съюз в Брюксел, съобщи Българска телеграфна агенция.

Мишел означи, че разширението на Европейски Съюз е сензитивен въпрос. Според него е належащо Европейски Съюз да направи по този начин, че помощта, която оказва на страните, претенденти за присъединение, да бъде по-своевременна и по-видима. По неговите думи това ще увеличи публичната поддръжка за Европейски Съюз в тези страни.

Председателят на Европейския съвет регистрира, че държавните и държавните ръководители на Европейски Съюз тази година дадоха статут на претенденти на Украйна и Молдова и дадоха обещание европейска вероятност на Грузия. Той означи напъните на Франция, довели до начало на договарянията с Албания и Република Северна Македония.

Мишел заяви, че е приказвал с украинския министър председател Денис Шмигал за днешните съветски въздушни удари. Той означи, че войната против Украйна се води от нуклеарна мощ, каквато е Русия.

По неговите думи Русия е изстреляла против Европа " енергийна ракета ", прицелена в икономическото сърце на континента. Според него Москва се стреми да засегне увереността на европейското общество в бъдещето.

Мишел разяснява, че е настъпил преход към нова историческа страница. Той настоя Европейски Съюз да дава отговор на все по-враждебната тирада на Кремъл и на дезинформацията и пропагандата, като опровергава лъжите точка по точка. Мишел настоя Европейски Съюз да коментира за какво е решил да окаже мощна поддръжка на Украйна. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР