Трябва обаче ГЕРБ да поканят ПП, за да разберат какво

...
Трябва обаче ГЕРБ да поканят ПП, за да разберат какво
Коментари Харесай

Кирил Петков щял да говори с ГЕРБ само за техен кабинет на малцинството

Трябва обаче ГЕРБ да поканят Политическа партия, с цел да схванат какво ще e това държавно управление
Били 6 партии и от време на време прекарвали по 4 часа в диалози и полемики

Кирил Петков съобщи пред Нова телевизия, че желал държавно управление, само че не можел да поддържа кабинет с първия мандат. Не желал и присъединяване на министри от ГЕРБ-СДС в тяхно държавно управление. „ Аз не бих дал празен чек на никого ”, сподели той.  „ ГЕРБ няма да ни харесат внезапно. Въпросът е държавното управление, което ние ще сложим, да свърши работа “, добави Петков.

За съпредседателя на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ „ ключът “ бил ПП-ДБ да предложат държавно управление на малцинството, а дружно с ГЕРБ-СДС да приказват по политики.

Но те да ги поканят: „ Ако те желаят да видят що за държавно управление ние ще предложим, да ни поканят на среща, на която ще отидем “.

Според Петков не било наложително кабинетът да е за период от 4 години - можело и до влизането на България в еврозоната и Шенген. „ Ако желаят надзор върху това държавно управление, имат мощни парламентарни способи за това, “ съгласно Петков.

Той не се страхувал, че при крах на държавно управление на малцинството щял да падне от власт след няколко месеца.

На въпрос дали има разединение в обединяването ПП-ДБ, той изрично отхвърли.

„ Ние сме 6 партии. Понякога прекарваме по 4 часа в съвещания, разисквания и полемики. Хубавото на нашата група е, че никой не подрежда, просто го осмисляш. Няма скрит план и разединение “. Реакцията на Николай Събев да изиска оставките на ръкодството на Политическа партия той дефинира като първосигнална. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР