Трябва ни бързо, но не прибързано решение с България, тъй

...
Трябва ни бързо, но не прибързано решение с България, тъй
Коментари Харесай

Ковачевски отиде в Брюксел и рече: До 30 юни пада БГ ветото за ЕС

Трябва ни бързо, само че не преждевременно решение с България, защото решението, което ще се реализира, би трябвало да бъде задоволително и за двете страни и ще съставлява основа за създаване на добросъседски връзки, както и основа за бърз прогрес на Република Северна Македония към цялостна интеграция и пълноправно участие в Европейски Съюз, декларира министър председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски в изявление за МИА.

Интервюто му е обещано след двудневното му посещаване в Брюксел и срещите с ръководителите на НАТО и Европейски Съюз. Ковачевски акцентира в него, че за него от огромно значение е да бъде открито равновесие сред по-качествено и бързо решение, а стратегическа цел на страната е пълноправното участие в Европейски Съюз и това е най-главният приоритет на това държавно управление.

" Надеждите са, че до края на френското председателство на 30 юни ще бъде вдигната блокадата от българска страна, с помощта на ясна пътна карта, учредена на съгласие и компромис сред всички страни ", декларира македонският министър председател.

Ковачевски акцентира, че решението на въпросите би трябвало да бъде в духа на европейските полезности, на взаимно почитание сред двете страни и на опазване на достолепието на жителите и в едната, и в другата страна.

" Когато имаме такова решение, ще може да кажем, че е нещо, което може да се показа. Аз не бих се обвързвал с дати ", споделя министър председателят на Северна Македония.

" Казвам, че ни би трябвало бързо решение предвид на това, че сме заслужили отваряне на договаряния с Европейски Съюз, само че сигурно не ни би трябвало преждевременно решение, защото решението, което ще се реализира, би трябвало да бъде основа за бъдещето пред нас - както за добросъседските връзки, по този начин и за воденето на договарянията и пълноправното участие в Европейски Съюз ", счита Ковачевски.

Той още един път насочва обръщение към европейските сътрудници, че протакането на процеса освен че уморява обществото, което губи посветеност, само че и отваря врата за други огромни сили, които не са заинтригувани Северна Македония и целият район да се причислят към Европейски Съюз.

Ковачевски отхвърля да разяснява изказвания, които не водят към добросъседски връзки било от българска, или от македонска страна. Той се надява, че историческата комисия, както самата тя съобщи, ще форсира работа и увери, че атмосферата в институциите на Европейски Съюз към Северна Македония е окуражителна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР