Трябва ни бързо, но не прибързано решение с България, тъй

...
Трябва ни бързо, но не прибързано решение с България, тъй
Коментари Харесай

Македонският премиер: Трябва ни бързо, но не прибързано решение с България |

Трябва ни бързо, само че не преждевременно решение с България, защото то би трябвало да бъде приемливо и за двете страни и ще съставлява основа за създаване на добросъседски връзки, както и основа за бърз прогрес на Република Северна Македония към цялостна интеграция и пълноправно участие в Европейски Съюз, заяви премиерът Димитър Ковачевски в изявление за МИА, заяви Българска телеграфна агенция.

Интервюто е обещано след двудневното му посещаване в Брюксел и срещите с ръководителите на НАТО и Европейски Съюз. Ковачевски акцентира в изявлението, че за него от огромно значение е да бъде открито равновесие сред качествено и бързо решение, а стратегическа цел на страната е пълноправното участие в Европейски Съюз и това е най-главният приоритет на това държавно управление.

Надеждите са, че до края на френското председателство на 30 юни ще бъде вдигната блокадата от българска страна, с помощта на ясна пътна карта, учредена на съгласие и компромис сред всички страни, заяви македонският министър председател.

Ковачевски посочи, че решението на въпросите би трябвало да бъде в духа на европейските полезности, на взаимно почитание сред двете страни и на опазване на достолепието на жителите и в едната, и в другата страна. Когато имаме такова решение, ще може да кажем, че е нещо, което може да се показа. Аз не бих се обвързвал с дати, сподели министър председателят на Северна Македония.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР