Трябва най-после да признаем допуснатите грешки за Сирия и да

...
Трябва най-после да признаем допуснатите грешки за Сирия и да
Коментари Харесай

Захариева: Трябва най-после да признаем допуснатите грешки за Сирия и да започнем да правим компромиси

Трябва най-сетне да признаем позволените неточности за Сирия и да стартираме да вършим взаимни отстъпки.

Това съобщи вицепремиерът Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна... към профила, която взе участие в проведената в Брюксел от Европейски Съюз и Организация на обединените нации втора филантропична конференция за близкоизточната страна, представена от Българска телеграфна агенция. Тя означи, че е изразила в изявлението си благопожелание следващата година конференцията да бъде за възобновяване на Сирия - т.е. най-сетне да се прекратят военните дейности, да стартира политическият развой, да се намерения за обезпечаването на безвредното връщане на бежанците по родните им места, с цел да вземат участие във възобновяване на личната им страна. Захариева посочи в отговор на въпрос на български публицисти, че на днешната среща Русия е била показана на ниско ниво (посланик) и изрази вярата в това да няма знак.

Дадохме сигнал, че всички би трябвало да изпълняваме решенията, които сме взели. Всички заинтригувани страни в Сирия би трябвало да осъзнаят, че без да създадат взаимни отстъпки, няма по какъв начин това да се случи, уточни министърът. Захариева дефинира конференцията като опция на сирийците да се покаже, че не са забравени и изоставени седем и половина години след началото на конфликтите в тяхната страна. Много значима част от конференцията е да дадем мощен политически сигнал, че възобновяване може да стартира единствено след същински политически развой. Всички признахме, че от 2015 година и резолюцията на Организация на обединените нации за политически преход, същинският политически развой с взаимни отстъпки и от двете страни още не е почнал, добави тя.

Вицепремиерът означи, че през днешния ден над 13 милиона сирийци се нуждаят от филантропична помощ, над шест милиона са вътрешно разселени, 3,5 милиона са в Турция, един милион - в Ливан, а към 700 хиляди - в Йордания. Цялата интернационална общественост би трябвало да се концентрира към даването на филантропична помощ - освен за Сирия, само че и за прилежащите страни, добави Захариева. По нейните думи даването на филантропична помощ е значимо и за България, също както решението за отпущането от Европейски Съюз на нови 3,5 милиарда евро в помощ на сирийските бежанци в Турция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР