Трябва ли възрастните хора да купуват застраховка за дългосрочни грижи?

...
Винаги си струва да сте разумни по отношение на финансите
Коментари Харесай

Винаги си струва да сте разумни по отношение на финансите си. Но когато икономиката се разклати и инфлацията и по-високите лихвени проценти разклатят средния потребител, става още по-важно да се вземат правилните решения. За възрастните хора, много от които разчитат на пенсионни спестявания и социално осигуряване, всяко финансово решение придобива нова тежест. По-възрастните американци не искат да се задържат да плащат за продукт или услуга, която не могат да използват и от която нямат нужда. В същото време те трябва да направят всичко възможно, за да се защитят от всякакви финансови проблеми, които биха могли да възникнат в бъдеще.

За щастие застраховката за дългосрочни грижи може да помогне. Този уникален тип застраховка може да надхвърли това, което се предлага с традиционното здравно осигуряване. С него възрастните хора могат да получат помощ при широк набор от ежедневни задачи, от ставане от леглото до къпане и други. Този вид застраховка може да помогне на възрастните хора да плащат за грижи, които получават от различни източници, включително както в дома си, така и извън него в старчески домове, заведения за подпомагане на живеенето и другаде.

Научете повече за дългосрочния си план опции за застраховка за грижи тук, като получите безплатна ценова оферта.

Трябва ли възрастните хора да купуват застраховка за дългосрочни грижи?

Ето три убедителни причини, поради които възрастните хора може да искат да обмислят закупуването на застраховка за дългосрочни грижи .

Другите видове застраховки може да не са достатъчни

Въпреки че редовното здравно осигуряване и Medicare са от решаващо значение за подпомагане на заплащането на услугите, от които възрастните хора може да се нуждаят, те може да не са достатъчни. Но застраховката за дългосрочни грижи може да е достатъчна, осигурявайки така необходимата допълнителна помощ. Това може да включва, но не е непременно ограничено до, ежедневни задачи като хранене, обличане, лягане и ставане от леглото, къпане и др. Накратко: Ежедневните дейности, необходими за обикновен живот, може да не са възможни за някои възрастни хора без помощ. Застрахователните полици за дългосрочни грижи обаче могат да осигурят на тези притежатели на полици професионален персонал и подкрепа, от която се нуждаят, за да им помогнат, позволявайки им да продължат да водят активен и здравословен начин на живот.

Разгледайте опциите си за застраховка за дългосрочни грижи тук сега или в таблицата по-долу.

Имате опции

В зависимост от доставчика на дългосрочни грижи може да сте в състояние да използвате предимствата на този тип застраховка от комфорта на вашия собствен дом. Някои доставчици позволяват на потребителите да изберат къде искат да използват застраховката си, давайки на мнозина възможността да я използват в старчески дом или център за подпомагане на живот или просто от комфорта на собствената си всекидневна.

Ако сте възрастен човек, който очаква да остане в собствения си дом, това може да е ценен начин да получите помощ, докато правите точно това. Преместването от дома ви на всяка възраст може да бъде стресиращо и разрушително, но може би повече за възрастните хора. За щастие, с много опции за дългосрочна грижа, които не е задължително да се случват, което позволява на потребителите да остареят грациозно и комфортно в своя вечен дом.

Може да сте в състояние да използвате членове на семейството

Отново, всеки доставчик на дългосрочни грижи е различен и това може да не е налично с конкретния, който искате да използвате. Но някои доставчици на дългосрочни грижи всъщност ще плащат на членовете на вашето семейство да се грижат за вас, вместо на персонала, който в момента са наели.

За много възрастни и по-възрастни хора това може да бъде полезна алтернатива на прекарването на дни и нощи с непознато лице. Ако тръгнете по този път обаче, не забравяйте да прочетете дребния шрифт, тъй като някои доставчици може да позволяват плащания само на лицензирани болногледачи. По същия начин, процентът на възстановяване може да е по-малък за роднини, отколкото би бил за персонал, пряко свързан с доставчика.

Научете повече за вашите възможности за застраховка за дългосрочни грижи тук сега.

The крайна сметка

Въпреки че може да изглежда нелогично да плащате за друга застрахователна полица, застраховката за дългосрочни грижи може да има много смисъл за много възрастни хора и тези, които се нуждаят от помощта, която редовните застрахователни полици просто не могат да осигурят. Застраховката за дългосрочни грижи може адекватно да запълни празнината, оставена от редовното здравно осигуряване и Medicare. Но също така идва с опции, в зависимост от доставчика и политиката, позволяващи на потребителите да получават грижи у дома или в специализирани места. А притежателите на полици може дори да могат да използват членовете на собственото си семейство като гледачи, тъй като някои компании ще плащат на тези роднини да предоставят грижи директно на застрахования.

Имате още въпроси? Свържете се с агент и научете повече за застраховката за дългосрочни грижи днес.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР