Трябва ли да връщате данъци, които са ви опростени като

...
Трябва ли да връщате данъци, които са ви опростени като
Коментари Харесай

Ползвате данъчни облекчения, ще трябва да плащате данъци - кога се случва така?

Трябва ли да връщате налози, които са ви опростени като облекчение поради несъмнено събитие – подписана застраховка " Живот " или в допълнение пенсионно обезпечаване? Оказва се, че в избрани обстановки в България се случва тъкмо това.
В диалог с Expert.bg, представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров удостовери – данъчни облекчения може да паднат при нарушение на авансово контрактувани условия. Например – сключваш застраховка „ Живот “ с изискване, че за избран интервал от време ще плащаш избрана сума пари по полицата. Ако пропуснеш, то договорът става недействителен и облагите, които имаш с него, следва да се върнат.
 Данъчните облекчения за деца се разделят сред родителите Данъчните облекчения за деца се разделят сред родителите
Родителите могат да си разделят данъчното облекчение за дете, в случай че единствено на единия от тях приходът не е задоволителен, с цел да се употребява отстъп...
Разбира се, това не е аксиома – доста зависи от изискванията на контракта. Законът тук идва по-късно – тъй като договорът урежда законови положения, само че в случай че се влезе в неизясненост, следва да се търси нормата.
Какво изясни Росен Бъчваров за насилственото връщане на налози –!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР