Трябва ли да се тревожим за студени крака и за

...
Трябва ли да се тревожим за студени крака и за
Коментари Харесай

Какво ви казват студените крака?

Трябва ли да се тревожим за студени крайници и за вероятни проблеми с кръвообращението и проблеми с вените? В множеството случаи през зимата, явно не. Усещането за студени крайници по време на студено време е нормално обикновено. Студените крайници са първата реакция на здравия организъм към ниските температури. Когато тялото почувства мраз, тялото е насила да се пази - това води до свиване на кръвоносните съдове на горните и изключително на долните крака. Това понижава притока на кръв към тях и по-късно също по този начин понижава непотребната загуба на топлота.
 
Крайниците, краката и ръцете са най-отдалечените елементи на тялото от жизненоважни органи, тъй че намаляването на притока на кръв към тях оказва помощ за поддържане на топлината и естествената циркулация в по-важните елементи на тялото, написа Фокус. Но непрекъснато студените крайници, които не реагират на температурни промени, може към този момент да демонстрират нарушаване на венозната циркулация. Какви са аргументите за студените крайници и по какъв начин да стоплите краката си през зимата?

Разбира се, студените крайници могат да имат няколко аргументи. На първо място, студените крайници могат да демонстрират проблеми с кръвообращението, като свиване на артериите или проблеми с венозния дренаж. Това може да се дължи на сърдечно заболяване, диабет или по-малко деен метод на живот.

Очевидната причина, несъмнено, е ниската температура. При студено време или когато сте в контакт със студени повърхности, краката ви може да отнеме повече време, с цел да се затоплят.

В допълнение, стресът може да аргументи вдървеност на артериите и понижаване на кръвоснабдяването на краката, което може да аргументи чувство за мраз.

Причините могат да включват и периферна невропатия. Това е положение, при което увреждането на нервите води до проблеми при чувството или изпращането на температурни сигнали. В резултат на това краката могат да бъдат подложени на непрекъснато чувство за мраз.

Не би трябвало да пренебрегвате и обувките си. Тесните или компресирани обувки могат да лимитират кръвообращението в краката, което може да докара до чувство за мраз.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР