Трябва ли да депозирам $1000 в спестовна сметка или компактдиск?

...
С надеждата, че последният кръг на инфлацията е в миналото,
Коментари Харесай

С надеждата, че последният кръг на инфлацията е в миналото, но с новите доклади, че тя действително се е повишила отново през юли, много американци предприемат предпазлив подход към техните лични финанси. С референтния лихвен процент при 22-годишен връх и ипотечните заеми, които са по-скъпи, отколкото са били от десетилетия, е особено важно да сте разумни относно това къде инвестирате парите си - и къде ги съхранявате, когато не ги харчите.

Въпреки че по-високите лихвени проценти оскъпиха вземането на заеми, те доведоха до експоненциално по-добра възвръщаемост на някои традиционни спестовни средства. По-конкретно, спестителите могат да спечелят многократно повече лихви, като открият спестовна сметка с висока доходност или сертификат за депозит (CD) сега, отколкото можеха да имат само преди няколко години.

В този контекст трябва ли спестителите да депозират $1000 (или повече) в спестовна сметка сега? Или се обслужват по-добре, като го поставят в компактдиск вместо това?

Започнете, като проучите високодоходните спестявания и цените на компактдисковете тук сега, за да видите колко повече бихте могли да печелите.

Трябва ли Депозирам $1000 в спестовна сметка или CD?

За да получите най-голяма възвръщаемост на вашите $1000, полезно е да знаете кой тип сметка е по-добър. Както е обичайно с финансовите съображения, решението е лично. Ето как да разберете кое е най-добро за вас сега.

Кога трябва да депозирате $1000 в спестовна сметка

Една високодоходна спестовна сметка е по-добра за съхранение на вашите $1000, ако не съм сигурен дали ще ви трябва отново скоро. Този тип спестовни сметки функционират по същия начин като обикновените спестовни сметки, но с по-висок лихвен процент. Така че, ако може да имате нужда от парите или поне искате гъвкавостта да знаете, че са налични по всяко време (за разлика от CD, в който парите са заключени за целия срок), тогава има смисъл да ги поставите във високо сметка за доходност.

Може също да бъдете по-добре обслужени, като депозирате парите в спестовна сметка с висока доходност, ако сте уверени, че лихвените проценти ще се повишат отново. Лихвените проценти по високодоходните спестовни сметки са променливи, което означава, че ще се променят заедно с икономиката и лихвения процент на федералните фондове. Ако мислите, че лихвените проценти ще се повишат отново, тогава е по-умно да поставите тези пари в спестовна сметка с висока доходност, така че да сте в най-добрата позиция да спечелите този по-висок процент.

Накрая, вие не го правите искате да загубите парите, които сте спестили с досадни такси и неустойки. За щастие има много високодоходни спестовни сметки, които са безплатни. Така че, ако горните причини ви звучат благосклонно, може би е по-добре да депозирате вашите $1000 в спестовна сметка с висока доходност вместо в CD.

Започнете със спестовна сметка с висока доходност тук сега.

Кога трябва да депозирате $1000 в CD

От друга страна, ако смятате, че лихвените проценти са достигнали своя връх, както правят много експерти, тогава може да бъдете по-добре обслужени, като депозирате $1000 в CD. Това е така, защото лихвените проценти по CD са заключени за срока, независимо от това какво се случва в общата лихвена среда. Лихвеният процент, с който отваряте компактдиска, ще бъде същият процент, с който изтича - инжектиране на така необходимата предвидимост във вашите финанси.

Лихвените проценти по компактдискове, макар и сравними с високодоходните спестовни сметки, също са склонни да бъдат малко по-високи. И тъй като парите са заключени за целия срок (освен ако не сте готови да платите неустойка, за да ги изтеглите по-рано), можете да бъдете сигурни, че те ще растат необезпокоявани. Ако сте човек, който иска да избегне импулсивните покупки, тогава CD може да бъде интелигентен начин да защитите и увеличите парите си.

Проверете опциите си за CD тук и научете повече.

Какво да не правите

Независимо коя от горните две опции в крайна сметка изберете, какво трябва да Това, което трябва да направите, е да оставите парите в обикновена спестовна сметка. Тези сметки предлагат ставки, които са твърде ниски (в момента само 0,43%), за да увеличат съществено крайния ви резултат, а повечето дори не са в крак с инфлацията. Като оставите $1000 или повече в обикновена спестовна сметка, вие по същество губите пари. Така че не правете тази грешка. Поставете част или всичките си пари в високодоходна спестовна сметка или CD сега и ги наблюдавайте как растат с по-бързи темпове. Започнете днес!

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР