Трябва ли да бъде задължителна военната служба в България? Какво

...
Трябва ли да бъде задължителна военната служба в България? Какво
Коментари Харесай

Бъдещето на военната служба в България


Трябва ли да бъде наложителна военната работа в България? Какво мислят младежите и какви са действителните условия за тяхното мнение?

В този епизод от поредицата " Поколение Z " слушаме тях и експертите: Георги А. Ангелов, публицист от " Свободна Европа ", и доцент доктор Георги Цветков, учител по национална сигурност и защита във Военната академия " Георги С. Раковски ". Научаваме повече за историята на военната работа в България, за това по какъв начин избрани политически ползи я употребяват като агитация, както и за това какво е нужно да преосмислим и да възобновим, с цел да може изискванията за бъдещето на наборната военна работа в България да дават отговор на съвременността. Разглеждаме обстановката в други европейски страни и разсъждаваме до каква степен можем да вземем образец от тях.

Георги A. Ангелов, публицист в " Свободна Европа ": " Трябва да имаме изцяло преосмисляне на казармата, тъй като в българската войска наподобява, че към момента не си е тръгнала фирмената просвета на руската войска. Имаме едни бойци, които са като в затвор, те нямат право да излизат, нямат никакви права в действителност. Имат право да извършват заповеди. Такава беше и българската казарма досега, в който беше направена професионална. Ако човек стартира да преглежда отчетите за защитата, може да види, че има години, в който става дума за стотици младежи, които не излизат изобщо от казармата или излизат с тежки увреждания. На нас като общество такава войска не ни би трябвало. "

Доц. доктор Георги Цветков, специалист по национална сигурност и защита: " Такива решения, които водят до сериозна смяна в армията, се вземат шест, осем, 10 години авансово. В тези условия ние нямаме какво да създадем в този момент. От тази позиция, вярното е съществени вложения в постоянната ни войска, да се издигне тя на едно по-високо ниво и по-късно да се даде опцията за по-ефективно, съвременно и привлекателно, непринудено военно образование за хората и да се основат условия за по-широко застъпване на аварийните сили. "

·

Подкастите от поредицата " Generation Z/Поколение Z " са наличие, предоставено от, която се състои от 13 водещи медийни оператори в Европейския съюз. Съдържанието е продуцирано от БНР и доближава до вас с помощта на партньорството с Dir.bg. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР