Трябва компетентните органи да си довършат работата. Така министърът на

...
Трябва компетентните органи да си довършат работата. Така министърът на
Коментари Харесай

МОН няма да спира засега акредитацията на Медицинския университет

Трябва способените органи да си довършат работата. Така министърът на образованието и науката Красимир Вълчев разяснява случая с следствие за корупция в Медицински университет.

" Трябва да оставим институциите, органите които работят да си свършат работа ", посочи мин. Вълчев. От 2016 година, одит на Медицински университет няма. " Одита беше безусловно изчерпателен. Тук става въпрос за нови случаи ", безапелационен беше Вълчев.

" Звеното за вътрешен одит на министерството управлява осъществяването на рекомендациите на одитния отчет. Това е направено в това време. Не сме получавали сигнали ", изясни още той.

Красимир Вълчев посочи, че не мисли, че има съображение за прекъсване на акредитацията на висшето образователно заведение .

Висшето учебно заведение е прекратило изнесените образования , които бяха установени като несъобразни, стана ясно още от думите на министъра.

" Нямаме съображение да предлагаме лишаване на акредитацията " , натърти той.

Мин. Вълчев изясни, че обстоен коментар ще последва откакто се срещнат с съответните обстоятелства от това следствие. В противоположен случай, мин. Вълчев рискува да не бъде прецизен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР