Трябва, когато има важни задачи за решаване, институците да бъдат

...
Трябва, когато има важни задачи за решаване, институците да бъдат
Коментари Харесай

Денков категоричен за войната, която Русия започна... Радев нарече нападателите над Израел Хизбула

" Трябва, когато има значими задания за решение, институците да бъдат дружно. "

Това сподели министър председателят Николай Денков довечера след срещата при президента Румен Радев, отдадена на рецесиите в Израел, Украйна и прочие

Той особено акцентира, че приказва за трите институии – като уточни с изключение на президенството и правитеството и Народното събрание.

Както Клуб Z писа, домакинът я разгласи като  " Консултативна среща ", тъй като в случай че е Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС), би трябвало да вземат участие и ръководителите на парламентарно показаните партии. 

„ Кризите не започнаха от това, което се случва в Израел през днешния ден. Ние имаме рецесии към този момент повече от година и половина, свързани с войната, която стартира Русия в Украйна, свързани със закани за националната сигурност - прекъсването на газа без предизвестие, и много други закани, които желаеха общи дейности на институциите “, акцентира министър председателят.

(Доста по-коребливо преди него президентът Радев маркира „ войната в Украйна “, само че без да прецизира въпроса кой я е почнал.)

Денков повтори няколко пъти, че е било значимо „ да се включат и тези партии и тази партийни водачи от Народно събрание “, които са били подготвени да вземат участие в разговор.

Това беше искрено намек против Радев, който направи " финта " без парламентарно посланичество.

Вече имало две съвещания на Съвета по сигурността в Министерски съвет, в който са взели участие представители на президентската институция - успокои във връзка с реципрочността Денков.

Самият Радев приказва доста по-дълго - той сподели за заплахата от потнциално навлизане на членове на терористични организации с мигрантския поток, за незабавна потребност от възобновяване на армията, за парите по Плана за възобновяване, които могат да бъдат употребявани.

" Няма непосредствена опасност ", заключи той изводите на Консултативната среща.

А анализът на настоящите военни спорове все по-ясно показвал необятното използване на технологии и решения на артикули с гражданска приложимост. Президентът приказва за дронове, за усилване на Гранична полиция и даже за навреме потребление на опциите на Космоса.

Имаше фрази като:

" Новите провокации изискват изчерпателен разбор на наличните качества на нашите структури на националната сигурност. И придобиване на нови качества, които да бъдт съответни... " и така нататък, и така нататък

Радев се застъпи за " деликатен прегед и актуализация на нормативната база, която регламентира активността и на въоръжените сили, и на Министерство на вътрешните работи, на службите ". Която нормативна безе естествено би била работа на Народното събрание.

На два пъти, като загатна нападението над Израел, той сподели, че е осъществено от " Хизбула " - евентуално имайки поради " Хамас ".
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР