Трябва изпълнителната власт да намерим начин да се спре строителството

...
Трябва изпълнителната власт да намерим начин да се спре строителството
Коментари Харесай

Валери Симеонов: В битката срещу олигарсите Валентин Златев би трябвало да е следващият

Трябва изпълнителната власт да намерим метод да се спре строителството на хотел в Алепу, тъй като това е насмешка със законите, макар че са спазени, защото са издадени позволения. Причина за това са незаконни решения на локалната власт, сподели в " Здравей, България " по Нова телевизия водачът на НФСБ Валери Симеонов.

" Това е следващото съществено предизвикателство пред изпълнителната власт. Местната власт е главният провинен за злоупотребите. Тя им е подарила терена още през 2005 година Ако има съответни дейности, те са на чиновниците в ДНСК и РДНСК – Бургас ", съобщи депутатът.

" Никой не можа да разбере, че макар обстоятелството, че вложителите имат всички нужни позволения за градежите, началникът на РДНСК – Бургас през предходната година спря градежа, раздели го на два стадия и забрани всяко строителство до довеждане докрай на стената ", добави той.

" Милен Ненчев не е бил задължен да прави това, само че е защитил публичния интерес. Сега сме в тази обстановка, при която стената е приключена. Направена е по- " креативен " метод с кафези, които могат да станат за вътрешни пространства. Реално обаче тази стена действа ", разяснява Валери Симеонов.

Според него специалистите от Националният действен щаб са герои, тъй като избавиха нацията от ковид. Това са ангелите-пазители на българския народ, акцентира той.

Лидерът на НФСБ отговори и на обвиняванията в лобизъм по отношението на текстовете, които НФСБ предлага за промени в Закона за хазарта, като напомни, че сходни упреци е получавал и когато се разгласи против шума в Слънчев бряг, и против олигарси.

" Някакви странни асоциации, които не знам дали ги има в действителност, пишат писма на медии. Нормално е да се пробват да си пазят ползите. Обвиненията им обаче няма по какъв начин да бъдат аргументирани. Когато засегнеш нечий ползи, те упрекват в лобизъм, в пристрастност и в персонални ползи. Точно по този начин беше и когато започнах своята борба против шума ", съобщи Симеонов.

" И тогава ме упрекнаха, че се пробвам да затворя огромните нощни заведения по плажа на Слънчев бряг в полза на някои други неразбираемо какви субекти. Какво демонстрираха обстоятелствата след две години – няма такова нещо, неистина!? Същите бяха обвиняванията, когато започнах борбата с Васил Божков през 2018 година Във втория стадий, когато тя завърши сполучливо, бях упрекнат, че надали не разтребвам пътя за други огромни олигарси, които да вземат този бизнес. Цитираха се имената на Делян Пеевски и на Домусчиеви. Има ли такова нещо? Фактите демонстрират, че няма ", акцентира той.

" Имаше и други сходни изказвания, само че нищо не е потвърдено, тъй като няма никакъв лобизъм. Не мога да си разреша на тези години с моята биография даже да си помисля за това ", показа депутатът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР