Трябва експертно технократско правителство. Ако ДБ получи мандата, ще водим

...
Трябва експертно технократско правителство. Ако ДБ получи мандата, ще водим
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Трябва експертно технократско правителство

" Трябва експертно технократско държавно управление. Ако Демократична България получи мандата, ще водим диалози. Нашата теза е мощна, имаме съществени причини. Решаването на проблеми като инфлация, доставките на природен газ, изискват по-скоро хора с нужните качества и експертизи, а политическите водачи ще са в Народно събрание да поддържат тези политики ", разяснява депутатът от Демократична България Мартин Димитров в студиото на " Денят ON AIR ".

Първият диалог би бил с " Продължаваме промяната ". Следващите - с останалите партии, които подкрепяха досегашното държавно управление. Димитров чака диалози и с Има Такъв Народ, освен с отцепниците.

" ГЕРБ не е извървял пътя да се реформира, няма по какъв начин да бъде част от този план. Програмата на " Промяната " ще бъде надградена, считам, че има положителни шансове за основаване на държавно управление. Премиерът изрично би трябвало да бъде от " Продължаваме промяната ", те получиха най-голямото доверие на изборите ", добави Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Той чака диалозите за името на бъдещия министър председател да се водят на лидерско равнище. И прикани за оптимални старания за сформиране на държавно управление в границите на това Народно събрание.

" Всички виждат рецесиите пред очите ни, които би трябвало да се овладеят незабавно. Да бутнеш страната към пропастта посредством избори, само че без парламент, който да приема закони и да работи ежеседмично, е много рисково деяние сега ", безапелационен е депутатът от Демократична България.

Планът на партията е да се подпише съответна стратегия, написана по седмици и цели. Това е разновидността да бъдат изпълнени дадените обещания. А срокът на този проект Димитров избира да е 12, а не 6 месеца, с цел да бъдат изпълнени повече цели - присъединение към Шенген, Еврозоната, контракти за доставка на газ.

" Избори на 2 октомври значат възможен парламент в средата на месеца. Но дали ще успее да излъчи държавно управление? Ако се отиде от избори в избори, влизаме в обстановка на трайна безтегловност. Кой ще овладее рецесиите, кой ще обезпечи доставките на природен газ, кой ще спре нарастването на цената на топлото? ", попита Димитров.

И изрично съобщи, че България има потребност от постоянно държавно управление и мощен парламент.

" В такава комплицирана обстановката решенията се взимат от устойчиво държавно управление и устойчиво болшинство. Могат да бъдат изгубени милиарди по Плана за възобновяване, би трябвало да бъдат признати 22 законопроекта. До края на юли изрично е невероятно да бъдат признати ", уверен е националният представител.

Гостът в студиото разяснява и рецесията с съветския газ.

" В момента Русия си играе, употребява газа като хибридно оръжие. Европа не беше подготвена. Трябва да сме подготвени да сменяем съветското нуклеарно гориво с различно ", прикани Мартин Димитров.

А предлагането на ГЕРБ за таван на цената на горивата от 2,70 лева той дефинира като популистко.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР