Трябва да завършим процеса, както го обявихме в начало. Ще

...
Трябва да завършим процеса, както го обявихме в начало. Ще
Коментари Харесай

Денков: Направени бяха всички компромиси, които можеше

„ Трябва да приключим процеса, както го обявихме в начало. Ще внесем декларацията за гласоподаване в пленарна зала. Надявам се то да бъде в четвъртък, най-късно в петък. В взаимозависимост от резултата ще
продължим нататък с предложение на кабинет, или ще върнем мандата ”. Това съобщи за акад. Николай Денков.

Той посочи, че през почивните дни от „ Продължаваме промяната ” са разговаряли с политическите сили, които през днешния ден са били на срещата.

„ Редакционните промени, които можехме да създадем, ги направихме. Бяха прибавени точки, други бяха извадени. Всичко, което можеше да се свърши, успяхме да го създадем ”, сподели Денков.

„ Имах упования за по-категорична поддръжка от Българска социалистическа партия и БВ ”, изясни Денков. Той изясни, че от Политическа партия са отворени за още договаряния.  „ Направени бяха всички взаимни отстъпки, към които може да има постоянна линия, към която да се обединим ”, продължи той.  

Основният въпрос, съгласно него, е дали ще има държавно управление. „ Ние подходихме прагматично. Не сложихме имена на министри, тъй като полемиката ще се отплесне в друга посока. Ние би трябвало да забележим дали можем да се обединим към дилемите, които би трябвало да решаваме ”, сподели Денков.

С президента преди този момент е имало задълбочена полемика по значимите въпроси. „ Не е имало рецензия. Всеки сподели позициите си. Беше същинска полемика за проблемите, целите и дилемите, които имаме да решаваме ”, сподели Денков.

Повече гледайте във видеото. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР