Трябва да затегнем сигурността в рамките на собствената си територия

...
Трябва да затегнем сигурността в рамките на собствената си територия
Коментари Харесай

Ген. Гяуров: Трябва да затегнем сигурността си, за да се предпазим от евентуална руска инвазия

„ Трябва да затегнем сигурността в границите на личната си територия и да се опитаме да се предпазим от възможна съветска инвазия посредством евентуален поток от бежанци и скупчване на нашата граница. Такава заплаха не е изключена ”. Това разяснява в студиото на „ Офанзива ” по NOVANEWS някогашният шеф на разузнаването ген. Димо Гяуров.

По думите му речта на съветския президент Владимир Путин, в която разгласи присъединението на украински територии към Русия, е била изтъкана от несъгласия. „ Според мен стана ясно, че имперското е основното, което движи дейностите на Путин и на неговото обграждане. Той на няколко пъти категорично акцентира, че не се стреми към възобновяване на Съветския съюз, само че с други реплики акцентира, че тъкмо това е учредената му цел и че изпитва страдание за последните дни на Съюз на съветските социалистически републики. Няма да му се получи обаче ”, безапелационен е някогашният началник на разузнаването у нас. Причината съгласно него е, че по този метод съветският държавен глава е уплашил евентуалните си съдружници.

Ген. Гяуров изясни, че в този момент следва дълга към месец процедура по присъединение на областите Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие.

 

Той разяснява и заканата на Путин да използва нуклеарно оръжие, в случай че страната му бъде провокирана. „ Не е загадка, че Пентагонът от години създава съответни проекти за реакция при едностранна приложимост на нуклеарно оръжие от страна на Путин. Реакцията допуска използването на мощни тактически средства, стандартни, които са в положение да предотвратят изстрелване на носителя на нуклеарно оръжие ”, сподели генералът.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР