Трябва да забравим въпросите, които разделят партиите и да ги

...
Трябва да забравим въпросите, които разделят партиите и да ги
Коментари Харесай

Виолета Комитова: Ако получим третия мандат, ще търсим разговор с партиите без червени линии


„ Трябва да забравим въпросите, които разделят партиите и да ги оставим в един панер за друго време ”, счита тя

Възможни са всевъзможни обединения, въпросът е дали партиите желаят да вървят на предварителни избори, което за тази календарна година ще бъде много тежка задача, сподели по БНР Виолета Комитова от „ Български напредък ”. Според нея партиите по-скоро не желаят да вървят на избори, тъй като те ще възпроизведат същия или сходен резултат.

Според нея оттук насетне всички държавни управления ще се състоят от доста партии, които ще са с къс живот, защото съставляват комплицирани обединения.

Комитова съобщи, че в случай че получат третия изследователски мандат, ще търсят единодушие с всички партии по въпросите, които ги сплотяват. „ Няма да разясняваме въпросите, които ни разделят. Ще помолим другите партии да оставим алените линии ”, сподели тя.

Според нея би трябвало да се очертаят не дълготрайни стратегии, не генерални цели, а няколко краткосрочни целта, най-спешните, и да се сложи небосвод, в който тези задания би трябвало да се изпълнят. Комитова даде образец с Плана за възобновяване и резистентност, бюджета за 2023 година, рецесията с инфлацията и енергийната рецесия, националната сигурност. 

„ Български напредък ” е компромисна партия, сподели Виолета Комитова.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР