Трябва да вземем решение за пролетната ваканция. Вървим по-скоро до

...
Трябва да вземем решение за пролетната ваканция. Вървим по-скоро до
Коментари Харесай

Пролетната ваканция за учениците вероятно ще бъде само в дните около Великден

„ Трябва да вземем решение за пролетната почивка. Вървим по-скоро до ограничението й до почивните дни към Великден. Тестовете за матурите ще бъдат съобразени с по-малкото време за образователен развой и с изключителната обстановка към разпространяването на ковид. Не се чака отсрочване на изпитите. Няма да бъдат ощетени учебните заведения и класовете, който са най-назад с образователния материя “. Това изясни просветният министър Красимир Вълчев в ефира на Нова телевизия.

„ Засега не приказваме за отсрочване, а за отпадане на част от материала от матурите, съобщи министърът на образованието. А съгласно него в този момент можем да създадем по-голямата крачка към електронното образование и обучение “, изясни просветният министър.

По думите му огромна част от учителите са подготвени, а по-подготвените да работят с новите технологии ще оказват помощ на останалите педагози.

„ До през днешния ден имаме 12 неприсъствени дни поради грипните вируси. С тези нови 10 дни ще станат 22. Във всички случаи отиваме във разновидността, в който няма да е задоволително образователното време за пълноценно асимилиране на материала. По всяка една дисциплинираност имаме 60% преподаване на нови познания и 40% затвърдяване на познания ”, разясни министър Красимир Вълчев.

Над 90% от учебните заведения още от понеделник ще започват с разнообразни форми на отдалечено образование. Те най-общо са две – виртуална класна стая или възлагане на задания и самоподготовка. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР