Трябва да вярваме, че не е далеч денят, когато театрите,

...
Трябва да вярваме, че не е далеч денят, когато театрите,
Коментари Харесай

Караянчева: Не е далеч денят, в който книжарниците отново ще бъдат пълни

Трябва да имаме вяра, че не е надалеч денят, когато театрите, концертните зали, галериите и книжарниците още веднъж ще бъдат цялостни. Това сподели ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева във видеообръщение във връзка Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност, оповестен в профила й в обществената мрежа Фейсбук.
„ Напред, науката е слънце, което в душите грей! Напред, народността не пада там, дето знанието живей! На днешния 24 май тези думи от обичания химн са още по-близки до сърцата ни. Както в никакъв случай до момента, търсим отговори и вяра в нашите учени. Както в никакъв случай до момента, техните разбори и прогнози са във фокуса на вниманието ни. Затова желая да поздравя на днешния празник българските храмове на знанието и техните жреци “, сподели тя.
„ Честит празник на българските създатели. Трябва да имаме вяра, че не е надалеч денят, когато театрите, концертните зали, галериите и книжарниците още веднъж ще бъдат цялостни, с цел да лекуваме в тях раните от страха, гнева и изолацията от последните месеци “, уточни Караянчева.
„ Честит празник, български зрелостници! Да, Вашата разлъка с учебно заведение няма да е такава, каквато сте си представяли, само че времето за празнуване ще се върне.
Сега е значимото да сте деликатни и здрави и да разказвате след години неповторимото си прекарване “, добави Караянчева.
„ Днес желая да поздравя всички български учители и възпитаници, които продължиха образователния развой отдалечено. Вие доказахте, че България има капацитет да се оправи с провокациите даже по-добре от други страни и нации.
Честит празник, скъпи сънародници! “, показва още Караянчева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР