Трябва да внимаваме какви ще са следващите действия на Русия

...
Трябва да внимаваме какви ще са следващите действия на Русия
Коментари Харесай

Николай Денков: Трябва да внимаваме какви ще са следващите действия на Русия

Трябва да внимаваме какви ще са идващите дейности на Русия и по какъв начин ние да бъдем готови за тях. Това сподели пред публицисти в Брюксел министър председателят Николай Денков.

„ Ако се върнем няколко години обратно, ще видите, че Путин има изявления, които издават имперски упоритости. Тези имперски упоритости включват много от сегашните страни, в това число страните, които са в Европейски Съюз. Така че в прочут смисъл нищо ново. От друга страна, би трябвало да внимаваме за тези изявления, тъй като преди този момент те изглеждаха като изявления. След което се оказа, че някои от тях се трансфораха в проект за деяние ”, съобщи Денков.

„ През януари ще има изключителна среща, на която да се опитаме да вземем и единодушието на Орбан ”, добави Денков по отношение на решението на Унгария да блокира 50 милиарда евро помощ за Украйна.

„ Бяхме дружно с румънския президент, с канцлера на Австрия при госпожа Фон дер Лайен. Това, което направихме, е да разбираем, че за нас сухоземните граници са значими, да създадем едно предложение по какъв начин би могло да се подходи. Така че остана за следваща полемика. Това е, което имаме за момента. Преговорите не престават, както споделих, ще бъдат до последния ден ”, сподели още Николай Денков по отношение на извършена през вчерашния ден среща за присъединението на България и Румъния към Шенген.

„ В момента има институции, които са ангажирани със подпомагане за арестувания транспортен съд. Както знаете, там би трябвало повече тишина, с цел да се проведат договаряния. Все още има известна неизясненост по какъв начин ще се развият нещата през идващите дни. Но за момента, няма потребност от в допълнение изпитание ”, добави Денков във връзка отвлечения транспортен съд в Арабско море.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР