Трябва да търсим нещата, които ни обединяват, иначе вървим наникъдеПрезидентството

...
Трябва да търсим нещата, които ни обединяват, иначе вървим наникъдеПрезидентството
Коментари Харесай

Христо Проданов: Продължаването на политиката на служебния кабинет е немислимо

Трябва да търсим нещата, които ни сплотяват, другояче вървим наникъде
„ Президентството очевидно към момента мислят на кого ще дадат мандата и ще решат в последния миг. Това не е вярно, тъй като трябваше да има малко време за съгласуваност. Ние бяхме решили да използваме тази събота и неделя, в случай че го беше връчил на нас, да съберем Националния си съвет и да решим какви ще бъдат идващите ни дейности. “ Това съобщи зам.-председателят на ПГ на “БСП за България “ Христо Проданов в ефира на NovaNews.

„ Ние сме една от партиите, които има възможност да получи третия мандат. Ако това стане, ще създадем всичко допустимо да има държавно управление. Това е извънредно значимо освен за Българска социалистическа партия, а за България “, сподели още той във връзка с третия мандат.

По думите на социалиста Българска социалистическа партия е потвърдила своята диалогичност в последните няколко къси Народното събрание. „ Ние можем да беседваме с всички партии, по този начин би трябвало да бъде в политиката. Всичкото останало опълчване е път към на никое място. Ако не се доближи такова политическо единодушие, следва поредност от избори, от които нищо няма да се случи. Българските жители не чакат това от партиите “, безапелационен е той.

Проданов разяснява думите на вицепрезидента Йотова, че третият мандат би трябвало да продължи политиките на служебното държавно управление: „ Коя политика да продължим? Тази, която замразява приходите на българските жители, която дава оръжия за Украйна, която стопира помощите? Тази, която подписва дълготрайни контракти за нуклеарни оставки или купува самолети на чертеж, които ще дойдат вероятно през 2030 година? “, попита той. Социалистът изрази комплициране от цели и политиките на президентската институция и даде образец: „ Радев преди време ни говореше за войнолюбци, само че по-късно не наложи несъгласие върху решението за експорт на оръжия за Украйна. “

Според депутата от левицата служебният кабинет работят когато и както им изнася: „ Те не внесоха бюджет за 2023 година с тезата, че служебно държавно управление не трябва да поема дълготрайни задължения. В същото време обаче поемат ангажимент за самолети, които вероятно ще дойдат през 2030 година “

„ За нас е значимо да намерим националните цели – това, което не ни разделя “, съобщи изрично Проданов и добави: „ Въоръжаването на Украйна може да е приоритет на украинското държавно управление, само че не и на българското. Ние сме съпричастни към потърпевшите хора от войната. Винаги сме били на позиция, че би трябвало да им окажем филантропична помощ, само че не и да въоръжаваме “, безапелационен е той.

По думите на социалиста, с цел да има вероятно някакъв кабинет, той би трябвало да стане с доста задълбочени диалози и единодушие. „ Нашата политическа теза, че каквото и да е държавното управление, то би трябвало да бъде с политически лица, някой би трябвало да носи отговорност “, посочи националният представител и добави, че в случай че мандатът бъде връчен на “Демократична България “ и бъдат поканени на диалози, от левицата ще се отзоват.

„ В този накълцан Народното събрание, в случай че още първоначално поставяш условия, това е път към избори “, съобщи Проданов и уточни какво ще направи Българска социалистическа партия: „ Ще съберем Националния съвет, с цел да ни даде глоба с кого можем да приказваме, при какви условия и с чия поддръжка “, изясни той и показа главните цели на левицата, които по думите му не са червени линии за останалите партии – приходите на хората, младите фамилии, пенсиите, помощите. „ Това е в основата на политиката на Българска социалистическа партия, която следваме от години “, сподели още националният представител.

Във връзка с взетото решение Народно събрание да задължи държавното управление да предоговори Плана за възобновяване и резистентност в частта “Енергетика “, Проданов изясни, че би трябвало да има предпочитание от страна на Европейска комисия, с цел да може в действителност да се отвори тази глава и да се договаря.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР