Трябва да свикваме с новата нормалност, няма да се върнем

...
Трябва да свикваме с новата нормалност, няма да се върнем
Коментари Харесай

Проф. Иво Христов: От свински грип умряха много повече хора, отколкото от коронавирус

 " Трябва да привикваме с новата нормалност, няма да се върнем към живота преди март 2020 ", сподели пред БНР социологът и народен представител от " Българска социалистическа партия за България " проф. Иво Христов. Той акцентира, че болест има, тя е доста подла, само че реакцията на тази болест е непомерна от това, което имаме.  " От свински грип умряха доста повече хора, в сравнение с от Covid-19 ", уточни той.

Той определи клишето " тайни теории " като новата цензура:

" Хората имат съмнение към имунизациите, тъй като знаят, че ги лъжат. Не приказваме против имунизациите, това е един голям триумф на човечеството. През този фокус обаче се процежда нещо надълбоко - разделянето на хайлайф и останали и голямото съмнение към този хайлайф, освен в България ".

Според депутата хората не знаят по какъв начин се е появил този ковид, не знаят за какво има скрити резултати от протичането му:

" По-сериозният въпрос е, че голяма част от елитите по света използваха Covid нервността, с цел да осъществят своите цели за нови форми на ръководство, операции и надзор. За нови форми на взимане на реванш във връзка с всички обществени и други свободи, които хората в цивилизования свят реализираха през последните 100-150 години ".

Избори в изискванията на пандемия

" Няма доста незнайни. Съседна Румъния организира образцови избори в разгара на пандемията. Естествено, че тук това се употребява за предлог - когато не желаете да свършите една работа, ще намерите хиляди аргументи, с цел да не я свършите.... Като не знаят по какъв начин - да видят през " Дунав мост ", разяснява проф. Иво Христов.

По думите му президентът единствено е показал примерна дата - 28 март, съгласно Конституцията, само че допусна, че Румен Радев ще реши по кое време да е датата на изборите, откакто организира съвещания с главните политически сили и с епидемиолози, поради епидемиологичната конюнктура в страната, която съгласно него е станала политическа. 

" Това, което ни се сервира, е демоскопски проучвания, а не социологически изследвания.... Могат да се случат доста неща до март или април, тъй че не бих избързал с каквито и да било безапелационни заключения ", сподели социологът по отношение на изследвания на публичното мнение на разнообразни социологически организации, които показват прогнози за настройките на гласоподавателите за идните избори.

Според проф. Христов няма да има партия, която независимо да може да ръководи България оттук насетне:

" Ще се минава през наложителни съдружни формати, въпросът е по какъв начин тъкмо ще се образуват те. Независимо кой ще завоюва изборите, ще влезем в къси парламенти и чести избори ".  

Той предвижда и вид, при който в България да има дълго служебно държавно управление. Депутатът не изключи така наречен държавно управление на националното избавление, зад което да се обединят всички политически сили, които публично не могат да влязат в коалиция.

Социологът уточни само партията на Слави Трифонов като единствената сигурна от извънпарламентарните в този момент, която ще влезе в идващия парламент.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР