Трябва да свалим картите и да заявим открито, че Гранична

...
Трябва да свалим картите и да заявим открито, че Гранична
Коментари Харесай

МВР шефът уверява, че не се готви Апокалипсис с връщането на бежанци

Трябва да свалим картите и да заявим намерено, че Гранична полиция се оправя с незаконната миграция. Това съобщи вътрешният министър Калин Стоянов по време на доклада на работата на Главна дирекция " Гранична полиция " през 2023 година На разбора участваха представители на Народното събрание - съпредседателят на ПП-ДБ и някогашен министър председател Кирил Петков, изпълнителната власт и посланици на партньорските страни.

Стоянов прикани всички да спрат за опитите за подстрекателство, че надали не следва Апокалипсис с връщането на бежанци . Да спрем да спекулираме с въпроси, свързани с дъблинското съглашение, които се разясняват от време на време от хора, които нямат визия защо става въпрос, настоя вътрешният министър.

Калин Стоянов подсети, че когато станал министър, заварил тежка обстановка в Гранична полиция и с битката на граничарите с незаконната миграция. Тогава имало с 50% нарастване по отношение на 2022 г. на броя на опитите на незаконните мигранти  за прекосяване на българо-турската граница.

Стоянов увери, че няма в допълнение признати условия за. Продължава да се работи по вторичните придвижвания на мигрантите. Капацитетът на страната ни е задоволителен за банкет на незаконни мигранти, няма място за терзание и всичко е в нормалните данни за банкет на бежанци, успокои още Министерство на вътрешните работи шефът.
 Гранична полиция се хвали, че е овладяла мигрантския напън
Гранична полиция се хвали, че е овладяла мигрантския напън

Вече жандармерията не пази границата

Калин Стоянов бе безапелационен, че посредством засилен надзор на българо-турската граница ще се покаже не мигрантите, които желаят да доближат до Европа, че не трябва да потеглят по маршрута през България, защото мъчно ще преминат границата. Основният поток на мигрантите е през Средиземно море, към гръцки, италиански и френски крайбрежия. Засилен е и процесът по връщането на незаконни мигранти към страната им на генезис - три пъти по-голям растеж в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Стоянов добави, че с негови заповеди следва да бъдат възобновени всички погранични районни ръководства на полицията, които преди време с лека ръка някогашният вътрешен министър Бойко Рашков съумял да закрие. Министерство на вътрешните работи ще продължи да охранява почтено българската и външна граница на Европейски Съюз.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев добави, че Министерство на вътрешните работи работи намерено, обществено и транспарантно , като техните резултати са забележими пред обществото. Продължа работата по държавната граница и се пресичат всевъзможни опити на лица, занимаващи се с каналджийство. Коцев благодари на всички страни, които са подкрепили България за по въздух и море.

Той пожела триумф на граничарите в работата им.
 Министерство на вътрешните работи върна 114 противозаконни мигранти от страни отвън Европейски Съюз от началото на 2024 година
Министерство на вътрешните работи върна 114 противозаконни мигранти от страни отвън Европейски Съюз от началото на 2024 година

При 31 върнати жители на трети страни за същия интервал на предходната година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР