Трябва да стигнем до зелените сертификати, но в училищната мрежа ...

Трябва да стигнем до зелените сертификати, но в училищната мрежа

Министър Денков: Трябва да стигнем до зелените сертификати за персонала в училищата

Трябва да стигнем до зелените документи, само че в учебната мрежа ще би трябвало време те да се приложат за педагогическия и за непедагогическия личен състав, с цел да могат да се имунизират учителите. За учениците по никакъв метод не приказваме за условие на документи. Това е единствено за сътрудниците, които преподават и работят в учебните заведения.

Това съобщи просветният министър Николай Денков преди експертната среща към Министерство на здравеопазването за оповестяване на нови спомагателни ограничения.

Той посочи, че със здравното министерство нямат разминаване по никакъв значителен въпрос, а по-скоро се налага да уточнят някои елементи в това по какъв начин ще се ползват ограниченията.

" Това, което оферираме, при повишение на заболеваемостта на 750 на 100 000 население, да се затварят напълно учебните заведения, т.е. да се минава към образование от отстояние, като това е предложение на Министерството на здравеопазването, ние се съгласяваме с него, защото натискът на лечебните заведения стана доста огромен ", сподели още министър Денков.

Той акцентира, че всички решавания, обвързвани с тяхната система, желаят да бъдат вземани на равнище община, не на равнище област.

Министър Денков сподели още, че при учителите заболеваемостта има задържане през финалните две седмици. При учениците карантинирани са 1,35%, което е спад за финалните няколко дни, като най-доста са учениците във Видин, а най-малко в Кърджали. Разликата е съвсем 10 пъти.

Източник: bnt.bg