Трябва да стигнем до зелените сертификати, но в училищната мрежа

...
Трябва да стигнем до зелените сертификати, но в училищната мрежа
Коментари Харесай

Министър Денков: Трябва да стигнем до зелените сертификати за персонала в училищата

Трябва да стигнем до зелените документи, само че в учебната мрежа ще би трябвало време те да се приложат за педагогическия и за непедагогическия личен състав, с цел да могат да се имунизират учителите. За учениците по никакъв метод не приказваме за условие на документи. Това е единствено за сътрудниците, които преподават и работят в учебните заведения.

Това съобщи просветният министър Николай Денков преди експертната среща към Министерство на здравеопазването за оповестяване на нови спомагателни ограничения.

Той посочи, че със здравното министерство нямат разминаване по никакъв значителен въпрос, а по-скоро се постанова да уточнят някои елементи в това по какъв начин ще се ползват ограниченията.

" Това, което предлагаме, при повишение на заболеваемостта на 750 на 100 000 население, да се затварят напълно учебните заведения, т.е. да се минава към образование от разстояние, като това е предложение на Министерството на здравеопазването, ние се съгласяваме с него, защото натискът на лечебните заведения стана доста огромен ", сподели още министър Денков.

Той акцентира, че всички решения, свързани с тяхната система, желаят да бъдат вземани на равнище община, не на равнище област.

Министър Денков сподели още, че при учителите заболеваемостта има задържане през последните две седмици. При учениците карантинирани са 1,35%, което е спад за последните няколко дни, като най-вече са учениците във Видин, а минимум в Кърджали. Разликата е съвсем 10 пъти.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР