Трябва да стигнем до дъното на произхода на COVID-19, включително

...
Трябва да стигнем до дъното на произхода на COVID-19, включително
Коментари Харесай

САЩ разсекретяват информацията за произхода на COVID-19


Трябва да стигнем до дъното на произхода на COVID-19, в това число евентуалните връзки с Института по вирусология в Ухан, съобщи Байдън

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа законопроект, изискващ разсекретяване на разследващи материали за евентуалните връзки сред експлоадирането на пандемията COVID-19 и лаборатория в китайския град Ухан, съобщи Агенция Франс Прес и Ройтерс.

„ Трябва да стигнем до дъното на произхода на COVID-19, в това число евентуалните връзки с Института по вирусология в Ухан. При използването на това законодателство моята администрация ще разсекрети и ще показа допустимо най-вече от тази информация в сходство с моите конституционни пълномощия за отбрана против откриване на информация, която би навредила на националната сигурност “, съобщи Байдън в изказване.

Той сподели, че през 2021 година, след встъпването си в служба, е „ наредил на разследващата общественост да употребява всички налични принадлежности за следствие “.

„ Тази работа продължава, само че ще бъде оповестена допустимо най-вече информация, без да се нанася щета на националната сигурност “, акцентира Байдън.

Пекин изрично отхвърля опцията приключване на информация по време на проучванията в лабораторията в Ухан да е отключило световната пандемия.

Въпреки това огромна част от Конгреса желае да продължи да развива теорията, а въпросът се трансформира в опорна точка най-много за републиканските съперници на Байдън.

Законопроектът мина през Сената и Камарата на представителите без възръжения, преди да бъде изпратен в Белия дом по-рано този месец.

Здравните чиновници и американската разследваща общественост не престават да са разграничени по въпроса дали COVID-19 се е популяризирал инцидентно измежду хората от инфектирано животно или е изминал по време на проучвания, подхванати в Института по вирусология в Ухан.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР