Трябва да спрем да търсим лидера и вожда, който ще

...
Трябва да спрем да търсим лидера и вожда, който ще
Коментари Харесай

Ива Митева: Никога не съм членувала в ИТН, може да се върна в политиката

Трябва да спрем да търсим водача и вожда, който ще ни избави и оправи. Трябва да търсим специалистите, можещите и знаещите хора, които разбират какво значи общо богатство. За страдание не виждам такава обстановка в 48-ото Народно заседание. Това сподели в предаването " Денят онлайн " по NOVA NEWS някогашният ръководител на 45-ото 46-ото Народно събрание от ИТН Ива Митева.   

" С връщането на хартиената бюлетина се демонстрира една променчивост в дейностите на политиците. Идеята за машинно гласоподаване беше да се понижи броят на недействителните бюлетини и мисля, че това се получи. На последните избори тези бюлетини бяха единствено 9 000, а на изборите 2017 година бяха 169 000. Няма никаква връзка сред изборната интензивност и гласуването с машини или бюлетини. 

Това е потвърдено. Ниската изборна интензивност се дължи на честотата на изборите, колкото по-често има избори, толкоз повече пада интензивността. Това е естествена реакция на гласоподавателя. Опасението ми е, че с връщането на хартиената бюлетина може да се върнат и старите практики ", предвижда тя.  

" Никога не съм била член на Има Такъв Народ. Имах избрани задължения за изборите и съм ги изпълнила. Дали ще бъда изкушена още веднъж от политиката, единствено времето ще покаже ", разяснява Митева бъдещето си. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР