Трябва да спазим обещанията към нашите партньори и приятели“, допълни

...
Трябва да спазим обещанията към нашите партньори и приятели“, допълни
Коментари Харесай

Фон дер Лайен иска от нас да спазим обещанията към РС Македония и Албания

„ Трябва да спазим обещанията към нашите сътрудници и другари “, добави ръководителят на Европейска комисия.„ Разчитам на България ловко да води процеса. Знам, че можете да го извършите “, сподели още Урсула фон дер Лайен.

Темата за отбраната на малцинствата е съществена полезност на Европейския съюз. Това съобщи на конференция в Министерския съвет ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която е на посещаване у нас. Сред тематиките, които разяснява ръководителят на Европейска комисия, беше и европейската интеграция на Северна Македония и Албания.  

„ През 2020 година Европейският съвет взе едно доста значимо решение да излезе и да каже, че в този момент е време и обещаваме да стартираме договаряния за присъединение на Северна Македония и Албания. Европейският съвет взе дефинитивно решение и по тази причина е значимо да го осъществим дружно “, сподели Урсула фон дер Лайен. „ Трябва да спазим обещанията към нашите сътрудници и другари “, добави ръководителят на Европейска комисия.„ Разчитам на България ловко да води процеса. Знам, че можете да го извършите “, сподели Фон дер Лайен.  

Искам да благодаря на вас и на българското общество за изключителната благотворителност към украинците, които бягат от войната,  сподели още тя. " Вие посрещнахте над 130 хиляди бежанци от Украйна. Много е значимо да активизираме всички старания да помогнем на бежанците. Сега европейските фондове са по-гъвкави, с цел да покрием разноските на  страните за бежанците. Тази събота ще има събитие на Европейска комисия, дружно премиера на Канада  Джъстин Трюдо, за поддръжка на Украйна ", заяви Урсула фон дер Лайен.

Важно е по какъв начин са подписани договорите да доставка на съветски газ и нефт, а те са доста ясни - в тях написа, че би трябвало да се заплаща в евро или долари, сподели още ръководителят на Европейска комисия. " В момента доста деликатно преглеждаме договорите и там написа, че се заплаща в евро, а не в рубли. Това е процесът, който ще следваме, би трябвало да има обща позиция на Европейски Съюз по този въпрос, само че до тогава всички контракти се извършват в долари и евро ", сподели ръководителят на Европейска комисия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР