Трябва да сме признателни и да бъдем разумни, да признаем,

...
Трябва да сме признателни и да бъдем разумни, да признаем,
Коментари Харесай

Проф. д-р Делисивкова за великденските добавки: Правителството успя да отдели пари за 1.2 милиона души

" Трябва да сме признателни и да бъдем рационални, да признаем, че държавното управление съумя да отдели пари за 1.2 милиона души ". Това сподели проф. доктор Татяна Хубенова-Делисивкова, ръководител на Съюза на икономистите в България за предаването " България, Европа и света на фокус “ на Радио " Фокус “, във връзка с великденските добавки, които ще получат повече от половината възрастни хора у нас с пенсии до 504 лв..

" Това значи, че на всеки двама от интензивно заетите хора в България, регистрирани в края на месец декември 2022 година, стои едно лице, което е под линията на беднотия. И точно заради това ние би трябвало да признаем, че е належащо селективно и целево да се дава поддръжката на тези, които не се оправят сами ", сподели тя.

Делисивкова смята още, че това е прелестна демонстрация на едно по-солидарно общество с тези, които са по-уязвени и ощетени от растежа на инфлацията най-много на храните и на стоките от първа нужда. 

Относно другите подходи, които би трябвало да бъдат приложени в обстановка на бюджетни ограничавания и липса на Народно заседание, ръководителят на Съюза на икономистите в България е безапелационен, че пазарите ще се самокоригират в резултат на ребалансиране на търсенето и предлагането, защото инфлацията лимитира потреблението, и хората, семействата ще дават приоритет на най-необходимите си разноски и сами ще рационализират потреблението си. " Това се отнася и за бизнеса във връзка с разноските, оптимизация на разноските за произвеждане в резултат на инфлацията ", разясни тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР