„Трябва да сме изключително решителни. Ако управляващите имат кураж и

...
„Трябва да сме изключително решителни. Ако управляващите имат кураж и
Коментари Харесай

Борисов: Ще подкрепим решения, гарантиращи нашата сигурност

„ Трябва да сме извънредно решителни. Ако ръководещите имат кураж и воля, ще подкрепим всяко решение, което подсигурява нашата отбранителна сигурност. Това не значи да изпращаш войски, а според проектите на щабовете на НАТО, да осъществим нашите съюзнически договорености. И по никакъв метод да не дадем късмет България да се третира като страна, която се колебае. Трябва да бъдем оптимално решителни”. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред членове на партията.

„ Тук не става въпрос за нашите връзки с Русия”, посочи Борисов. „ Дни наред очаквам външният министър да има дейна дипломатическа активност, а тя даже не отива на Съвета на външните министри и изпраща заместител. В момента България е една от страните, които ще са най-тежко застрашени, в случай че се стигне до местен спор и наказания против Русия”, съобщи още водачът на ГЕРБ. Той акцентира, че България е с най-развития туризъм на Черно море и попита дали Европейска комисия е осведомена какво ще загубим и има ли обезщетителни механизми.

Относно доставките на газ, Борисов упрекна енергийния министър в „ некомпетентност”.

„ Една от тактиките на Русия е да вбива клинове. Ако държавното управление изиска на територията на България да дойдат НАТО-вски бойци, самолети, кораби, по проекта на НАТО, ние ще ги подкрепим. Ние сме уверени, че единствено мощната защита на всички като един ще спре експанзията ", съобщи Борисов.

„ Учудваща непросветеност е да кажеш, че Путин щял да ни спре кранчето. Кранчетата са в България, тръбата е цялостна цялата и транзитира. Русия няма интерес да бомбардира този поток. Ядрена централа, газови потоци – те пазят, те са и национална сигурност”, сподели Борисов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР