Трябва да сме готови за еврозоната. За нашата икономика това

...
Трябва да сме готови за еврозоната. За нашата икономика това
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Няма сериозни аргументи защо България още е извън Шенген

Трябва да сме подготвени за еврозоната. За нашата стопанска система това е още по-важно, сподели вицепремиерът Екатерина Захариева в утринния блок на Би Ти Ви във връзка новината, че до една година България влиза в чакалнята на еврото.

След тази чакалня се чака, че до 2022 година у нас може да бъде въведено еврото. " Но както сподели албанският министър председател, това е развой - в случай че ми предложите още на следващия ден да влезем в Европейски Съюз, ще ви откажа, тъй като не сме подготвени ", даде образец Захариева.

Тя изясни, че икономикета ни има 4% растеж, главната политика на държавното управление е за по-добра бизнес среда, което демонстрира, че сме подготвени за еврото.

Винаги за всичко ще се намерят критици, само че това е в действителност добра вест за България, счита тя.

Според Захариева няма съществени причини за какво България още е отвън Шенген. Едно от най-големите достижения на европредседателството ни беше слагането на тази тематика.

След 6-те месеца европредседателство България е с доста по-високо доверие към нея, излизаме с доста по-силни позиции. Убеденеа съм, че скоро ще се случи и Шенген. Факт е и това решение за чакалнята за еврото, което след 12 дни след председателството и е взето с цялостно единогласие от финансовите министри на Европа.

Всички в Европа ни поздравиха, че това е едно от най-успешните ръководи през последните години.

2% вноска за НАТО са предостатъчни, сподели Екатерина Захариева. А новината от срещата на НАТО е, че Македония потегля към НАТО.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР