Трябва да сме благодарни, че сме приети в ЕС и

...
Трябва да сме благодарни, че сме приети в ЕС и
Коментари Харесай

Проф. Радулов: Докато не сме в Шенген, не ни се дава пълна и навременна информация

Трябва да сме признателни, че сме признати в Европейски Съюз и НАТО, другояче щеше да се окаже, че за нас не е хубаво да сме и там. Идеята на премиера Бойко Борисов е, че всичко хубаво, което се е случило на България и българите, се е случило под неговото умно управление. Това сподели пред БНР проф. Николай Радулов, специалист по национална сигурност, в коментар на думите на министър-председателя, че в този момент не е добре страната ни да бъде призната в Шенген.

По думите му тази реакция е като в баснята за лисицата и киселото грозде - никой не ни кани, само че ние в този момент не желаеме и се съмняваме, че е добре да участваме.

Пред БНР проф. Радулов напомни, че преди време Борисов беше декларирал, че единствено една багра ни дели от Шенген.

Експертът изрази мнение, че мигрантите могат да минават през границата на България с Турция: "Независимо, че Борисов твърди, че всичко, което бихме получили от Шенген, ние го получаваме и в този момент - не е по този начин! Има ограничаване и в шенгенската осведомителна система, има ограничаване и във връзка с взаимната активност със специфични полицейски сили - във връзка с информация. Докато не сме в Шенген, не ни се дава цялостна и навременна информация. Има и доста бележки във връзка с правораздаването и прокуратурата и до момента в който там не бъдат взети съществени решения - мисля, че няма да бъдем позволени в Шенген ".

Според него това, че сме вън от Шенген няма да понижи вниманието на новосъздадената Европейска прокуратура и на европейския прокурор и напомни, че при разбори е открито, че прекомерно доста евросредства са били обект на злоупотреби от България и Румъния.

По думите му механически страната ни е подготвена за Шенген, само че очевидно европейските водачи са решили, че не сме подготвени да бъдем позволени там.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР