Трябва да следим много внимателно ситуацията в Израел, защото има

...
Трябва да следим много внимателно ситуацията в Израел, защото има
Коментари Харесай

Денков допуска още един полет до Израел, ако е безопасно

Трябва да следим доста деликатно обстановката в Израел, тъй като има капацитет за доста сериозна ескалация. Всяка от главните движещи сили – от една страна израелците и палестинците, въпреки това Иран и нейните прокси групи като " Хизбула ”, от трета страна Съединени американски щати и Русия – всяка от тези страни би трябвало да намерения по какъв начин да деескалира този спор. Няма да е елементарно. Но в края на краищата това ще бъде решението, тъй като заплахата да се развихри една доста по-голяма стихия е доста съществено. Това съобщи министър председателят Николай Денков на брифинг за публицисти в " Евксиноград ", съобщи Народоосвободителна въстаническа армия.

" Нека още веднъж да поздравим институциите – Министерски съвет. Министерство на превоза, Министерство на външните работи, които реагираха извънредно бързо. България беше единствената страна, която съумя в къси периоди да организира два полета. Събираме още информация и искащи. Когато има задоволително хора и е безвредно за полет – ще можем да правим още един подобен полет ", уточни той.

На въпрос чака ли президентът да свика Консултативния съвет по национална сигурност и належащо ли е съгласно него, той акцентира: " Този въпрос би трябвало да зададете към президента. В случая, когато има едно такова изостряне на ситуацията – може би си заслужава да се свика. Но в случай сме в предизборна обстановка, виждаме, че някои от партиите употребяват всяка опция, с цел да се опитата да ескалират, вместо да деескалират ситуацията – би трябвало да се намерения какъв ще бъде резултатът от един сходен съвет и дали би бил потребен ”.

По думите му България ще предложи да изпрати филантропична помощ на Израел. " Ще забележим дали можем да помогнем с болнична помощ. По отношение на техника и военна помощ – не се разисква изобщо сходен вид. Тук спорът е на напълно друго равнище ”.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР