Трябва да си пълен идиот, за да си съчиниш история

...
Трябва да си пълен идиот, за да си съчиниш история
Коментари Харесай

Добре дошли в Абсурдландия – тук Петков и Божанов се вихрят предизборно, а Йоловски и семейството му от месеци са под заплаха


Трябва да си цялостен глупак, с цел да си съчиниш история и се оказваш с защита и следващ зложелател на Петков, Василев, Иванов и сие

Когато през октомври тогавашният министър на електронното ръководство Александър Йоловски съобщи пред Председателския съвет на Народното събрание, че Кирил Петков го е пристискал да разпредели 600 милиона лв. по публични поръчки на компании, доближени на ПП-ДБ, заплашвал е него и членове на фамилията му, в това число сина му, тази бомба (защото това не беше просто вест, а същинска бомба) беше заметена под килима, съвсем никоя медия не я отрази или най-малко попита Петков и Божидар Божанов (за който също стана ясно, че е заплашвал Йоловски) правилно ли е това. Не се самосезира и прокуратурата, никой не беше скандализиран, новината мина като че ли да заплашваш детето на някого, изключително член на кабинета, повдигнат от твоята партия, в това число и при предходното държавно управление, ръководено точно от Петков, е най-естественото нещо на света.

И в случай че множеството ще кажат, че повода е, че никой не повярва на Йоловски, по-скандалното е, че хората нямаха опция да схванат елементи. Политическа партия и Демократична България не се почувстваха длъжни даже да дадат пояснение какво се случва, Денков също мълчеше, публицистите от обслужващите Политическа партия и Демократична България медии също съблюдаваха омертата и потопиха абсурда, който в случай че се беше случил в друга европейска или просто естествена страна, мигновено щеше да докара до призоваването на Петков и Божанов в прокуратурата и до редица оставки. Но нищо такова не се случи, а думите на Йоловски бяха принизени до най-обикновена злободневна информация.

Историята не свършва дотук

Макар да стана ясно, че прокуратурата е образувала досъдебно произвеждане оказван ли е напън от депутати върху Йоловски да подписва контракти с избрани компании, както стана ясно по-късно, разпитван е бил единствено той.  А на въпроса лъгал е или не, е задоволително да напомним, че му бе назначена защита от Главната дирекция „ Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма “, което единствено по себе си значи, че неговите думи и показанията, които е дал, са били задоволително безапелационни и подплатени с доказателства.

Но през идващите дни и седмици този скандал беше тотално потънал от надалеч по-незначителни боричкания, обвинявания кой крив, кой прав, и така нататък Йоловски тотално изчезна от полезрението на всички. И по този начин, до момента в който преди няколко дни в медиите изтече протоколът от разпита му, който хвърли повече светлина върху случилото се през октомври предходната година. Стана ясно, че освен Петков и Божанов са го заплашвали, а и Васил Величков, доближен до съпредседателя на „ Демократична България “ Христо Иванов.

Става ясно и че на срещата му със съпредседателя на " Продължаваме промяната " и някогашен министър председател Кирил Петков и депутата Божидар Божанов, която се е провела на 2 октомври, с изключение на заканите, е бил предизвестен, че няма право да уволнява хора, които са били назначени от Божанов и в случай че желае да има поддръжката на парламентарната група на двете партии - Политическа партия и Демократична България, би трябвало наложително да съгласува с него всичко, което прави като министър, в това число значимите стратегически въпроси, провеждането на публични поръчки и всевъзможни процедури. По думите на самия Йоловски, в случай че слуша и извършва, му е било дадено, че откакто престане да бъде министър, ще получи високоплатена работа в интернационална компания, а в случай че не извършва нарежданията им, ще има отрицателни последствия в длъжностен и персонален проект, в това число и върху фамилията му.

Този сюжет ни е добре прочут от който и да е мафиотски филм, с тази разлика, че този път това се случва по върховете на ръководството ни, и то, с основни настоящи лица „ носителите на новия морал ”.

Следващата порция разкрития от Йоловски

Малко след изтеклия по медиите протокол от разпита му, той, за пръв път от октомври, се появи още веднъж в полезрението на медиите, като гостува в Българска национална телевизия, където станаха ясни няколко неща – Йоловски беше придружаван от чиновник на Национална работа за защита (НСО), която работа към този момент 6 месеца пази него и фамилията му. И в случай че октомври беше министър и такава защита по принцип му се полагаше, все още, с цел да продължава, значи, че службите са решили, че има действителна заплаха за неговата и на фамилията му сигурност.

Разбра се и че Божидар Божанов и Кирил Петков още не са разпитани. По думите на Йоловски, има паралелна конструкция на власт, която упражнява власт отвън Министерски съвет. Чухме и за срещи, проведени тук-там, до които достъпът е строго стеснен и се реализира само чрез ключ с скришен номер и така нататък Съвсем като на филм...

Стана ясно и че Министерство на финансите харчи по-голям запас, в сравнение с националния систематичен интегратор, че купува преносимите компютри и настолните компютри с 15% по-скъпо, че действително малко на брой са тези, които знаят какъв брой и защо харчи страната.

Разбира се, Йоловски не даде детайлности, касаещи протоколите и дали изтеклите показания са същински, само че думите му, че въпреки да желае да приказва, само че следствената загадка не му разрешава, бяха задоволително красноречиви.

Предизборно ли е задействан Йоловски?

Това е едно от обвиняванията против него, което през последните дни се тиражира от Политическа партия и Демократична България. Той бил обслужвал ползите на ГЕРБ (и ДПС).

В момента, в който се разбра, че Йоловски все още е консултант на служебния министър на електронното ръководство, беше наново упрекнат, че с изричането на „ изказвания, които внезапно се разминават с действителността ”, е влетял в предизборната акция. Тоест – лъже и играе против Политическа партия и Демократична България, а водачът на Демократична България дори го упрекна, че върви с защита от НСО, с цел да си придава тежест.

Хубаво, обаче действително Министърът на електронното ръководство постоянно е бил човек точно на Политическа партия, повдигнат от тях и препоръчан персонално от Николай Денков, който държал той да влезе в кабинета му тъй като имал отлични усещания от миналата му работа като заместник-министър на електронното ръководство в държавното управление " Петков ", където беше заместител на Божанов.

Нещо повече, когато предходната година стана ясно, че заместник-министърът на електронното ръководство Михаил Стойнов е записал с телефона си цялата процедура по генериране на кода, който подсигурява сигурността на машините, след което си го е свалил на флашка, която е взел със себе си, точно Йоловски го отбрани, като на ексклузивен брифинг, разгласи, че кодът нямал въздействие върху изборния развой и персонално е упълномощил зам.-министър Стойнев да извършва функционалностите, свързани с машинното гласоподаване. Тоест, Йоловски, преди заканите против него и фамилията му, постоянно е следвал компактно партийната линия и е работил за ползите на ПП(ДБ). 

А и изобщо какви аргументи можел да е имал Йоловски да си скапе самичък удобството, което министерското кресло му е предоставяло, като измисля скандалната история със заканите. Той не е бил заплашван с уволняване, в противен случай. Той не е бил кадър на ГЕРБ, точно противоположното – на Политическа партия е, а през годините е спряган като непосредствен и до Демократична България. Трябва да си цялостен глупак, с цел да си съчиниш история, след която се оказваш с защита и към този момент си умишлен като следващ зложелател на Петков, Василев, Иванов и сие.

Да не забравяме главното – доказването на паралелна конструкция за ръководство на страната е необикновено мъчно, да не кажем невероятно. Това значи самостоятелна прокуратура, самостоятелен съд, най-малко няколко самостоятелни политици и/или партии, самостоятелни и справедливи медии. Не единствено едното, а всичко изброено, само че у нас отсъства даже и един от посочените фактори.

Думите на Йоловски, изречени още през октомври: „ Беше ми подредено да върша каквото и както ми кажат, в това число да ми подават компаниите, които да печелят поръчки от министерството, в противоположен случай съществува риск за моята и на фамилията ми сигурност ”, са предостатъчни да се рестартира цялата система, цялата страна даже. Всяка друга, само че не и България. У нас тази престъпна история просто ще заеме мястото си до всичките изнесени данни за злоупотреби, до разкритията за присъединяване на политици в разнообразни измами и схеми, до всичко, за което научихме за ръководещите. Абсурдландия...
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР