Трябва да си дадем ясна сметка, че нито държавата натиска

...
Трябва да си дадем ясна сметка, че нито държавата натиска
Коментари Харесай

Нанков: Не държавата натиска газта по пътищата и не спира на пешеходна пътека

" Трябва да си дадем ясна сметка, че нито страната натиска газта, нито тя не стопира на пешеходна пътека . Решение на казуса ще има, само че той не е индивидуален. Държавата всекидневно поставя старания с рехабилитация на пътни прави. Грубото нарушение на Закона от години е наклонност и страната би трябвало да предприеме по-сериозни ограничения. " Това сподели министърът на районното развиване Николай Нанков във връзка случая при с. Атия, при който на пешеходна пътека почина 16-годишно момче.

" От АПИ настояват, че не са били уведомявани за въпросния пътен сектор. Проверяваме дали е имало подадени сигнали и виновните лица ще понесат отговорност, в случай че не са реагирали ", добави още министърът пред bTV.

От Фондация " Безопасни улици " обаче настояват, че сигнали за обезопасяване на сектора до пътната организация са подавани.

Нанков заяви, че към този момент е почнало построяването на пасарелката и посочи, че до началото на летния сезон ще е подготвена. " Но всичко ще остане догадка в случай че не съблюдаваме Закона за придвижване на пътищата ", добави той.

Министърът разгласи, че се обезопасява и кръговото на пътя Русе-Бяла, прочут с множеството произшествия, лишили живота на десетки хора.

По думите му, край село Микре, където преди дни стана злополука с 9 жертви, е един от най-хубавите пътни сектори в страната. " До 2015 година злополуките там са в пъти по-малко. Не може да има служител на реда и камера на всеки ъгъл ", сподели министърът.

Относно ТОЛ системата Нанков призна, че има пречки с процедурите. По думите му в случай че системата бъде включена като обект от националната сигурност тези дългогодишни обжалвания може да бъда избегнати.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР