Трябва да седнем заедно на масата и да видим какво

...
Трябва да седнем заедно на масата и да видим какво
Коментари Харесай

Денков: Нека да седнем заедно на масата, да се дадат гаранции, че няма да има чистки

Трябва да седнем дружно на масата и да забележим какво е реалистично. Кабинетът не е самоцел, а да взема решение задания. Кабинетът е изискване и с цел да има работещ парламент. Това съобщи пред бТВ акад. Николай Денков, номиниран за министър председател с втория мандат от ПП-ДБ. Залогът е значим и се веселя, че ГЕРБ-СДС дадоха знак, че са подготвени да седнем на масата за договаряния, уточни Денков.


Ясно би трябвало да се дадат гаранции, че няма да има чистки, които да не са свързани с ясна процедура и обзор, те би трябвало да са ориентирани към усъвършенстване на администрацията, а не политически назначения. Трябва да стартираме с правилата, да забележим какво е притеснително за другата страна. Трябва да се съблюдава законът и нормативните актове, акцентира Денков.

Трябва да беседваме дали експертен, дали политически кабинет

Едната версия на ГЕРБ беше да вкарат политически лица, другото експертен кабинет, би трябвало да се мисли в тази посока за експертен кабинет, не знам какво считат за задоволително те. Накрая би трябвало да има кабинет, в който хората да си бъдат на мястото като специалисти и да се носи политическа отговорност, недопустимо е да се появят специалисти, за които никой не носи отговорност и да се окаже, че те се подчиняват на външни фактори. Този кабинет би трябвало да работи като екип или ще стане като орел, рак и щука да дърпа в разнообразни направления, има заплаха и зад някои от министрите да има стопански ползи и да се окаже, че обслужва непознати ползи. Важно е по тази причина да се разберем и към тези правила и да забележим по какъв начин да сглобим подобен състав, при който и Габриел и аз да се усещаме умерено, означи Денков.

Важно е да дефинираме дали приказваме за експертен кабинет или вървим към някакъв по-балансиран политически кабинет, само че би трябвало да минем през решение на нашите препоръки, акцентира още Денков. Трябва да използваме идващите дни оптимално бързо, разяснява Денков. Сглобяване на кабинет от нулата пък изисква доста повече време. Част от диалога ще бъде Асен Василев да бъде финансов министър, посочи още Денков.

Когато се оказа, че можем да създадем държавно управление, в този миг се активизираха всички, и това наподобява като сериозен опит да бъде блокирана тази опция, изявата на президента през вчерашния ден доста добре се вписва в цялата тази картина. Виждаме заседнали с години каузи, в този момент виждаме да се възбуждат за първи път. Трябва да работят службите, в случай че някой е направил нарушаване да си понесе следствията. Мен ме тормози, че доста е елементарно да кажеш тук има проблем, който да попречи нещо да се осъществя, видяхте по какъв начин се активизираха Възраждане, Има Такъв Народ, по посока да се блокира сформиране на държавно управление, съобщи Николай Денков.

Предстои ПП-ДБ да върнат мандата на президента изпълнен или несбъднат в понеделник до 17 ч. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР